EğitimTaoizm Nedir, Neye İnanır? Taoist Kime Denir?

Taoizm Nedir, Neye İnanır? Taoist Kime Denir?

07.04.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Antik çağda ortaya çıkmış olan birçok inanç çeşidi vardır. O inanç çeşitleri arasında da Taoizm gelmektedir. Taoizm bir öğreti olarak bilinmektedir. Antik çağda bu öğretiye inananların sayısı bir hayli fazla olmuştur. Taoizm ile ilgili araştırmalar hem internet üzerinden hem de ansiklopediler üzerinden devam etmektedir. Son günlerde de Taoizm ile ilgili araştırmalar artma eğilimindedir. Peki Taoizm nedir? Taoizm neye inanır? Taoist kime denir? İşte Taoizm ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Taoizm Nedir, Neye İnanır Taoist Kime Denir

Taoizm Daoizm olarak da bilinmektedir. Çince bir kelime olan Taoizm "yol ve yürümek" anlamına gelmektedir. Taoizm bir inançtır.

Haberin Devamı

Taoizm Nedir?

Taoizm Çince kökenli bir kelimedir. Taoizm antik çağda ortaya çıkmış olan kurucusu Laozi olan bir inanç sistemidir. Laozi bu öğretiyi yazılı eserlerinde sunmuştur. Taoizm öğretisinin başlangıç dönemi olarak da milattan önce 6. yüzyıl olduğu bildirilmektedir. Taoizm kurucu ve temsilcileri de Laozi ve Çuangzi'dir.

Taoizm Neye İnanır?

Taoizm bir inanç felsefesi olarak dünyadaki nesnelerin aslında gerçekten var olmadığını savunan bir inanç sistemidir. Bu inanç sistemine göre her şey Tao'ya aittir. Tao'dan gelmiştir ve Tao tarafından da kontrol edilmektedir. Tao evrenin tanrısıdır. Aynı zamanda Tao hiç kimse tarafından yaratılmamıştır.

Taozim'e göre Tao kendiliğinden var olmuştur. Bu varoluşun bir sebebi olarak adlandırılır. Tao başka bir canlı tarafından betimlenemez ya da başka bir canlı tarafından kesinlikle somut bir hale getirilemez. Taozim için Tao sonsuzdur. Onun bir başlangıcı da bulunmamaktadır. O evrende hep var olmuştur.

Haberin Devamı

Varlığa ve yokluğa doğrudan atıfta bulunduğundan dolayı Taoizm için bir nihilist yani hiçlik de denilebilmektedir.

Taoist Kime Denir?

Taoizm inancına mensup olan kişilere evrenin Tao tarafından oluşturulduğu inancını savunan ve bu inanç sistemini benimseyen kişilere Taoist denilmektedir.