Eğitim Tanen Nedir, Ne İşe Yarar? Tanen İçeren Bitkiler Nelerdir?

Tanen Nedir, Ne İşe Yarar? Tanen İçeren Bitkiler Nelerdir?

17.12.2021 - 03:36 | Son Güncellenme:

Bitkiler üzerinden öne çıkan ifadesi ile beraber tane bu açıdan önemli görevlere sahiptir. Peki Tanen nedir, ne işe yarar? Tanen içeren bitkiler nelerdir tüm detayları ile derledik.

Tanen Nedir, Ne İşe Yarar Tanen İçeren Bitkiler Nelerdir


Bitkinin birçok farklı bölümünde bulunması ile beraber, tanen yapı açısından önemli görevleri bulunur. Bununla birlikte aynı zamanda tanen içeren günümüzde birçok farklı bitki türü bulunmaktadır. Üstelik her bitkinin değişik bölümlerinde tanen yer aldığını da ifade etmek mümkün.

Tanen Nedir, Ne İşe Yarar?

Proteinlerin bağlanması ve çökelmesinden sorumlu olan acımsı, suda çözünebilen bitki polifenolleri tanen olarak ifade edilir. Aynı zamanda buruk tadını kazandırılması noktasında da günümüze kullanıldığını ifade etmek mümkündür. Birçok değişik yiyecek ve içecek içerisinde bulunan buruk tadı elde etmek amaçlı önemli bir yere sahiptir. Bitkilerin ağaç kabukları, Meyve kabukları ile beraber tohumlarında yer alır.

Tanen İçeren Bitkiler Nelerdir?

İçeriğinde tanen bulunan birçok farklı bitki türü öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bitkilerin kök, gövde ya da meyve kabukları ile beraber tohumlar üzerinden ön elde edilir.

- Bakla
- Kolza
- Çay
- Sorgumda

Bu şekilde yukarıda öne çıkan farklı bitki ve bitkiler içerisinde tanen yer almaktadır. Böylece birbirinden farklı yiyecek ile beraber içeceklerde buruk tadın kazandırılması noktasında değerlendirilir. Pul ya da süngerimsi bir yapıya sahip olan tane, aynı zamanda açık sarı kahverengi bir renk üzerinden yapısı bulunur.