EğitimTaif Nerede, Hangi Ülkede? Taif Şehri Hakkında Bilgiler

Taif Nerede, Hangi Ülkede? Taif Şehri Hakkında Bilgiler

10.04.2023 - 17:23 | Son Güncellenme:

Dünyada birçok ülke ve bu ülkelerin birçok şehri vardır. Her birinin birbirinden farklı özellikleri ve güzellikleri olan bu şehirlerin birçoğu hakkında internette de sık sık araştırmalar yapılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Taif Nerede, Hangi Ülkede Taif Şehri Hakkında Bilgiler

Dünyada yer alan şehirlerden biri de Taif'tir. Taif şehri, Suudi Arabistan'daki Mekke bölgesinde yer alan bir şehirdir. Bölgenin üçüncü büyük şehridir. Elverişli iklimi ve yaşanabilir hava koşullarıyla oldukça fazla ziyaretçi alır.

Haberin Devamı

Taif Nerede, Hangi Ülkede?

Taif şehri, Mekke bölgesinde yer alan şehirlerden biridir. Cidde ve Mekke'nin ardından gelen üçüncü büyük şehirdir. Mekke'ye 70 km uzaklıkta olan bu şehrin kendine has iklim yapısı ve özellikleri vardır. Özellikle Arap halkının tatil için en çok tercih ettiği şehirlerden biridir.

Suudi Hükümeti de daha uygun sıcaklığa sahip olması sebebiyle en sıcak ayalarda bu bölgeye gelir. Elverişli iklimi ile yeşilliklerinin de olması sayesinde yeşil cennet olarak da adlandırılan bölge, son derece fazla ziyaretçiye de sahiptir. 

Taif Şehri Hakkında Bilgiler

Mekke'nin şehirlerinden biri olan Taif'in son resmi verilerine göre nüfusu yaklaşık 525 bindir. Mekke'nin güneydoğusunda yer alan Taif, topraklarının tarıma elverişli olması sebebiyle oldukça bilinen bir bölgedir.

Haberin Devamı

Muhammed Bin Abdullah'ın taşlanma olayı olarak bilinen olay, İslam dünyasında en üzücü kabul edilen olaylardan birdir. Bu olayın gerçekleştiği yer ise Taif'tir. 1879 m rakıma sahip olan bölgenin yıllık ortalama sıcaklığı 40 dereceyi aşmaktadır. En düşük sıcaklığın ise -2'nin altında olduğu görülmemiştir.