Eğitim Suda Yaşayan Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri

Suda Yaşayan Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri

16.06.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

Balıklar ve böceklerle beraber suda yaşayan pek çok canlı türü bulunur. Oldukça geniş bir yaşam alanına sahip olan bu canlılardan bazıları insanlar tarafından avlanabilmektedir. Sizler için suda yaşayan hayvanlar hangileridir, suda yaşayan hayvanların isimleri ve özellikleri nelerdir, yaşamlarını nasıl devam ettirirler tüm detayları ile derledik.

Suda Yaşayan Hayvanlar Hangileridir İsimleri Ve Özellikleri

Su canlıları birbirleriyle rekabet halinde yaşamaktadır. Bu nedenle güçlü olan canlılar daha güçsüz olan canlılardan beslenerek yaşamlarını devam ettirirler. Nesillerinin tehlikeye girmemesi açısından bazı dönemlerde su canlılarını avlamak yasaklanır.

Suda Yaşayan Hayvanlar Hangileridir?

Tatlı ve tuzlu sularda yaşayan pek çok balık türü bulunur. Bunun aynında yengeç, yılan, denizanası ve ahtapot da suda sıkça görülen hayvanlar arasındadır. Karides, kaplumbağa, kurbağa, kaz, ördek gibi hayvanlarda suda yaşayarak hayatlarını devam ettirirler. Vahşi ortamlarda timsahlar, kutuplara doğru ilerledikçe penguenler de suda yaşayan hayvanlar listesine alınır.

Karabatak, pelikan, akrep ve algler de sularda yaşar. Ancak her canlının yaşaması için gereken ortam farklı olduğu için bir kısmı tatlı sularda, bir kısmı bataklıklarda, kalan kısmıysa deniz ve akarsularda yaşamlarını sürdürür. Doğal alanları farklı derinliklerde veya yüzeyde olabileceği gibi su hayvanlarının bazıları karada da yaşamlarını sürdürebilir.

Suda Yaşayan Hayvanların İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

Su dünyasında sahip olunan özellikler karadakinden farklıdır. Özellikle balıklar çeşitli kamuflaj yetenekleri sayesinde bulundukları ortamın rengini alabilirler. Fiddler de bu balıklar gibi renk değiştirerek su altında kendilerini korurlar. Su böcekleriyse avlanma ihtimallerinin düşük olduğu küçük deliklere saklanarak daha büyük hayvanlara yem olmaktan kaçarlar.

Canlıların sahip oldukları farklı özellikler bulunur. Örneğin Kardinal balığı yavrularını ağzında taşıyabilir, Katydidler diğer su canlılarına benzer bir görünüm elde edebilirler. Yengeçler daha parlak veya soluk bir görünüm kazanarak kendilerini avlamak isteyen canlılardan kaçabilirler.

 

Yazarlar