SözlükZıbarmak Ne Demek? Zıbarmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Zıbarmak Ne Demek? Zıbarmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

28.06.2022 - 16:48 | Son Güncellenme:

Zıbarmak sözcüğü, farklı anlamlara geldiği için dilimizde sıkça kullanılan ve anlamı merak edilen bir sözcüktür. Özellikle de taşıdığı anlam nedeni ile dikkat çekiyor. Eski dönemlerden günümüze kadar ulaşan zıbarmak kelimesi, pek çok farklı anlama sahiptir. Zıbarmak ne demek? İşte, tüm detaylar.

Zıbarmak Ne Demek Zıbarmak Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Zıbarmak kelimesi, dilimizde yerleşik olarak kullanılan kelimeler arasında yer alır.

Haberin Devamı

Zıbarmak Ne Demek? 

Zıbarmak kelimesi, iki farklı anlama sahiptir. Bu nedenle günlük yaşamda sıkça kullanılır. Zıbarmak kelimesi şu anlamlara gelir;

Gebermek, ölmek,

Çok içip sızmak, uyumak,

Özellikle de ikinci anlamı ile birlikte günümüzde daha çok ön plana çıktığını ve kullanıldığını ifade edebiliriz. Genellikle öfke ile bir kişinin uyuduğunu anlatmak için dile getirilmiş olan abartı kelime olarak da bilinir.

Zıbarmak TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre ele alındığında zıbarmak kelimesi ise, daha çok “çok içip sızmak ve uyumak ya da çok içip sızmak” şekilde anlatılır. Diğer anlamı ise, gebermek ya da bölmek şeklinde de ifade edilir. Günlük hayatta bu kelimeyi kullanan kişiler genellikle bu ikinci anlamını çok fazla bilmez. Bu nedenle de daha çok halk arasında kişinin uyuması için söylenen bir çeşit abartı kelimesidir.