SözlükVoucher Ne Demek, Türkçesi Nedir? Acente Ve Hotel Voucher Nedir?

Voucher Ne Demek, Türkçesi Nedir? Acente Ve Hotel Voucher Nedir?

06.07.2022 - 14:38 | Son Güncellenme:

Yapılan Turizm hizmetleri karşısında müşteriye verilen Rezervasyon belgesi voucher olarak bilinir. Bunlar içerisinde turlar, yemek, otel konaklaması gibi pek çok unsur yer alır. İşte, tüm detaylar.

Voucher Ne Demek, Türkçesi Nedir Acente Ve Hotel Voucher Nedir

Turizm açısından gerçekleşen hizmetlerin karşılığında, müşteriye güvence Garanti amaçlı Rezervasyon belgesi verilir. Bu belge sayesinde kişi almış olduğu hizmetin ne olacağını ve güvencesine elde etmektedir.

Haberin Devamı

 Voucher Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Türkçe karşılığı olarak kısaca rezervasyon belgesi olan voucher sözcüğü, İngilizce kökenli bir kelimedir. Yaygın olarak Turizm sektöründe kullanılır. Özellikle konaklama, tur ya da yolculuk gibi yapılan rezervasyon dahilinde ön plana çıkar. Seyahat acentelerinin hazırlamış olduğu ve misafirlere verdiği bir belgedir.

  Acente ve Hotel Voucher Nedir?

 Acente ile beraber otel voucher, Otel konaklaması üzerinden rezervasyon belgesidir. Kişi özellikle bir seyahat acentesi dahilinde otel konaklamasına rezervasyon yaptırır ve bunun karşılığında bir belge alır. Böylece bu belge sayesinde tarihi ile beraber ücreti ve diğer detayları öğrenmiş olur. Özellikle Seyahat Acentesi acısından almış olduğu güvence noktasında önemli bir yere sahiptir.