SözlükŞose Ne Demek? Şose Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Şose Ne Demek? Şose Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

28.08.2021 - 03:12 | Son Güncellenme:

Genellikle insanlar, yeni duyulan kelimelerin anlamlarını araştırmak istiyor. Günlük hayatımızda bazen karşınıza çıkan şose kelimesi, kuşağa çok tanıdık gelmediği için genellikle anlamı merak ediliyor. Türk dili, uzun yıllardan beri ilişki içinde olduğu pek çok medeniyetin dilinden etkilenerek giderek zenginleşmiştir. Başka medeniyetlerden dilimize katılan pek çok kelime bulunuyor. Şose ne demek sizler için derledik.

Şose Ne Demek Şose Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Şose kelimesi, dilimizde çok kullanılan ve sık karşılaştığımız kelimeler arasında yer alıyor. Özellikle de yazılı ve görsel iletişim araçlarında bu kelime sıkça karşımıza çıkıyor.

Şose Ne Demek?

Şose, dilimize Fransızcadan geçmiş olan bir kelimedir. Şose kelimesi dilimizde genellikle taş kırıkları üzerine kum döşenerek silindir geçirilerek yapılmış olan yol anlamına gelir.

Şose TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Şose, TDK sözlük anlamına göre, üzerine kum döşenip silindir geçirilerek yapılan yol anlamına gelir. Bu kelime, pek çok farklı anlamda kullanabilir. Şose kelimesi, daha çok gidilen yolun niteliğini ve özelliğini anlatmak için kullanılır. Bu kelimesi, günlük hayatımızda çok kullandığımız bir kelime olmasa da pek çok kaynakta karşımıza çıkan kelimeler arasında yer alır.