Sözlük Siyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Siyon Nerededir?

Siyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Siyon Nerededir?

18.01.2022 - 10:50 | Son Güncellenme:

Siyan ne demek olduğu merak edilen farklı kelimelerden biridir. Özellikle farklı bir kelime olmasından dolayı dikkat çekmekte ve kişiler de merak ederek araştırmaktadır. Siyon ne demek öğrenebilir ve buna göre cümle içinde gerektiği yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Siyon ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Siyon nerededir merak edilen tüm detayları derledik.

Siyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Siyon Nerededir

 Siyon, İbranice bir kelimedir ve dilimize de İbraniceden gelmiştir. Siyon Tanah'ya geçen ve Kudüsle birlikte olarak İsrail dünyasını ifade etmek için kullanılan yerin ismidir.

Haberin Devamı

 Siyon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Siyon, İsrail dünyasını bir bütün olarak anlatmak için kullanılan yerin adıdır ve bu anlamda kullanılmaktadır. İbranice bir kelime olmasından dolayı da Türkçemize İbraniceden geçmiştir. Mecaz olarak da tanrının evi, tanrının halkı anlamlarında Siyon kelimesinin kullanıldığı bilinmektedir.

 Siyon Nerededir?

 Siyon İbranice kökenli bir kelimedir. Kudüste bulunan Eski Şehir'in duvarlarının hemen dış kısmında kalan bir tepedir. Siyon Dağı adı İbranice İncilden önce David şehri için, sonrasında da Tapınak Tepesi için kullanılmıştır.