SözlükMülhakat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mülhakat Adliye Ne Demek?

Mülhakat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mülhakat Adliye Ne Demek?

30.08.2022 - 15:50 | Son Güncellenme:

Mülhakat, Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimize Arapça dilinden geçmiş olan mülhakat kelimesi bir yere bağlı olan demektir. Mülhakat adliyesi de başka bir mahkemeye bağlı olan demektir. Mülhakat nedir ve mülhakat adliye ne demek sizin için derledik.

Mülhakat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mülhakat Adliye Ne Demek

Mülhakat, bir bütüne ait olan demektir. Mülhakat adliyeler küçük taşra adliyelerdir ve farklı mahkemelere bağlılardır. 

Haberin Devamı

Mülhakat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mülhakat, dilimizde sıklıkla kullanılan fakat anlamı birçok kişi tarafından bilinmeyen kelimeler arasındadır. Yaşantımızda sıkça kullandığımız ve duyduğumuz mülhakat kelimesinin anlamını internetten bulabiliriz.

Mülhakat, Arapça kökenlidir ve Türkçeye de Arapça dilinden geçtiği bilinir. Mülhakat, ekler ya da bir bütüne katılanlar demektir. Mülhakat kelimesi ayrıca bir merkeze bağlı olan yerler anlamına da gelen bir sözcüktür. 

Mülhakat Adliye Ne Demek?

Mülhakat adliye, ağır ceza merkezi olmayan demektir. Yani mülhakat adliyenin ağır ceza mahkemesi yoktur ve genelde küçük taşra adliyeleridir. Küçük taşra adliyelerini ifade etmek için mülhakat adliyesi denir. Bu mahkemeler bağlı oldukları ağır ceza mahkemelerinde değerlendirilir. Ülkemizde 42 tane ağır ceza merkezi ve buna ek olarak 126 tane mülhakat adliyesi vardır.