SözlükLobut Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Lobut Nasıl Yazılır, Doğrusu Ne?

Lobut Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Lobut Nasıl Yazılır, Doğrusu Ne?

30.08.2022 - 15:45 | Son Güncellenme:

Lobut, Arapça kökenli bir kelimedir. Lobut kelimesi Türkçeye Arapça dilinden geçmiştir ve sıklıkla kullanılır. Lobut, kalın, kısa ve düzgün sopa demektir. Lobut nedir ve TDK sözlük anlamı nasıl, nasıl doğru yazılır sizler için ayrıntıları ile derledik.

Lobut Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Lobut Nasıl Yazılır, Doğrusu Ne

Lobut, Türkçemizde Arapça dilinden geçmiş olan bir sözcüktür. Lobut kelimesinin anlamı düzgün, kısa ve kalın sopa anlamındadır. 

Haberin Devamı

Lobut Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Lobut, TDK sözlük anlamı merak edilen ve sık sık internetten araştırılan bir kelimedir. Arapça dilinden Türkçemizde geçmiş olan lobut kelimesi Arapça kökenlidir. Lobut, Türk Dil Kurumundaki anlamına göre kısa, kalın ve düzgün sopa anlamındadır. Ayrıca lobut sözcüğünün bir diğer anlamı da kol gücünü geliştirmek için kullanılan bir jimnastik aracıdır. Bu jimnastik aracı gürgenden yapılır. 

Lobut Nasıl Yazılır, Doğrusu Ne?

Lobut doğru yazımı TDK sözlüğüne göre lobuttur. Kelimelerin bazı durumlarda yanlış yazımı farklı kelimelere döndüğünden dikkatli olmak önemlidir. Eğer kullanmak istediğiniz kelimenin nasıl yazıldığı hakkında tereddüt ederseniz internetten kısa süre içinde doğrusunu bulabilirsiniz. Bu konuda en güvenilir kaynak TDK sözlüktür.