SözlükLnb Aşırı Yüklendi Hatası Nedir, Neden Olur? Lnb Hatası Nasıl Giderilir?

Lnb Aşırı Yüklendi Hatası Nedir, Neden Olur? Lnb Hatası Nasıl Giderilir?

26.07.2022 - 13:42 | Son Güncellenme:

Televizyonda bazen lnb aşırı yüklendi hatası görmek mümkündür. Bu durumda yapacağınız ilk işlem ise televizyonun fişini prizden çekmektir. Çünkü bu ilk önlem oldukça önemlidir. Lnb hatası genellikle uydu kablosunun televizyona giriş kısmında yaşanan sorunlardan olur. Buda birkaç yöntemi deneyerek giderilecek bir sorun olarak bilinir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Lnb Aşırı Yüklendi Hatası Nedir, Neden Olur Lnb Hatası Nasıl Giderilir

Lnb hatası eskisi kadar olmasa da zaman zaman yine ortaya çıkmaktadır. Bunun için konunun detayları çoğu kişi tarafından sıkça merak edilir.

Haberin Devamı

Lnb Aşırı Yüklendi Hatası Nedir, Neden Olur? 

Lnb aşırı yüklendi hatası televizyonu izlemeye engel olan bir durumdur. Buna neden olan en önemli sorun ise tesisatta oluşabilecek kısa devredir. Bunun yanında uydu kablosunun yıpranması, kopması veya paslanması bu soruna neden olabilir.

LNB Hatası Nasıl Giderilir?

Bu sorunu yaşayan kişiler öncelikle güvenli bir şekilde hareket etmelidirler. Bunun için televizyon fişi prizden çekilir. Daha sonra ise kontroller yapılmaya başlanır. Uydu kablosunun televizyona giriş kısmı kontrol edilerek tam olarak takılı olup olmadığına bakılır. Buna baktıktan sonra televizyonu geri açın. Eğer sorun devam ediyorsa televizyonu kapatın ve fişini tekrar çekin.

Uydu kablosunu bulunduğu yerden sökün ve ucunu 2 cm kadar kesecek kadar açın. Böylelikle kablonun eskimiş kısmı yenilenmiş olur. Bunun ardından kabloyu aynı yere sokarak televizyonu açıp tekrar kontrol edin. Sorun çözülmemişse eğer televizyonu konuyla alakalı bir tamirciye göstermek gerekir.