Sözlük Kubbe Ne Demek? Kubbe TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kubbe Ne Demek? Kubbe TDK Sözlük Anlamı Nedir?

17.08.2021 - 13:29 | Son Güncellenme:

Hem tarihi açıdan hem de dini yönden önemli bir yapı olarak kubbe ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda pek çok kişi bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışmaktadır. Peki, kubbe ne demek? Kubbe TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Kubbe Ne Demek Kubbe TDK Sözlük Anlamı Nedir

 Kubbe kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçede birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Özellikle tarihsel açıdan değişik dönemlerde hazırlanmış yapılara üzerinden ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Kubbe Ne Demek?

 Yarım küre biçiminde olan ve yapıyı örten dam ve kümbet, kubbe olarak bilinmektedir. Özellikle camilerde ön plana çıkan önemli mimari yapılar olduğunu ifade etmek mümkün. Sadece Cami değil aynı zamanda birçok tarihsel yapılarda da görülen önemli unsurlar arasında yer alır.

 Kubbe TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit kubbe kelimesi, ‘Yarım küre biçiminde görüntüsü bulunan ve yapıyı örten dam veya Kümbet’ biçiminde ifade edilmektedir. Ülkenin dört bir yanındaki camilerde minareler ile beraber kubbeler ön plana çıkmaktadır. Diğer yandan farklı dönemlerde ele alınmış birçok yapı üzerinde de kubbe görünür.