SözlükIbm Nedir, Ne İş Yapar? Ibm Açılımı Nedir?

Ibm Nedir, Ne İş Yapar? Ibm Açılımı Nedir?

25.07.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere hayatımızda yer alan çoğu kurum veya bunlara benzer yerler için kısaltmalar kullanılır. Bu kısaltmalar arasında IBM'nin geçtiği de bilinmektedir. Buna göre IBM, International Business Machines anlamına gelir. Türkçeye çevrildiği zaman ise Uluslararası İş Makineleri demek olduğunu görmek mümkündür. İşte, tüm merak edilenler.

Ibm Nedir, Ne İş Yapar Ibm Açılımı Nedir

Kısaltmalar olduğu için çoğu kurum, kuruluş veya firmalar daha çok akılda kalmaktadırlar. Ayrıca bu sayede uzun şekilde yazımlar yapmak gerekmez. Burada dikkat edilecek olan ise kısaltmanın neyi temsil ettiğidir. Bu yüzden kısaltmalar anlam kazanır ve insanlarda buna göre kısaltma kullanırlar.

Haberin Devamı

IBM Nedir, Ne İş Yapar? 

IBM açılım olarak International Business Machines şeklinde tabir edilir. Tabi bu İngilizce anlamın Türkçesi bulunmaktadır. Buna baktığımız zaman ise Uluslararası İş Makineleri karşımıza çıkar. 

IBM, bir bilişim teknolojisi şirketi olarak bilinmektedir. Hatta dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi IBM olarak dikkat çekmektedir. Merkezi ise ABD'ye bağlı New York’tur. 

IBM Açılımı Nedir?

Uluslararası İş Makineleri olarak bilinen International Business Machines zaman zaman duyulmaktadır. Baş harfleri alınan bu şirket IBM kısaltması ile bilinir.