SözlükGestapo Ne Demek? Gestapo Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Gestapo Ne Demek? Gestapo Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

10.08.2021 - 03:31 | Son Güncellenme:

Dünya çapında çok fazla duyulan ve aynı zamanda merak edilen kelimeler içerisinde gestapo gelir. Peki, gestapo ne demek? Gestapo TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Gestapo Ne Demek Gestapo Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Gestapo kökeni Almancaya dayanan ve Türkçede yerleşik olarak bulunan sözcüklerden biridir. Her ne kadar belli bir anlam üzerinden günlük yaşamda kullanılsa bile, aslına bakılırsa farklı bir anlamı bulunmaktadır.

Gestapo Ne Demek?

Almanya'da Hitler döneminde kurulan gizli ve siyasi polis örgütü gestapo olarak bilinmektedir. Özellikle uyguladıkları o dönemki baskıcı politika ve zulüm ile beraber kötü bir şöhret almış kelime olarak öne çıkar.

Gestapo TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldı vakit gestapo kelimesi, ‘Almanya'da Hitler dönemi içerisinde kurulmuş olan siyasi ve gizli polis örgütü,’ olarak öne çıkmaktadır. Günlük yaşamda ise genelde kişi bazında baskıcı ve zulüm yapan lider olarak anlatılmaktadır. Örneğin dünyayı İkinci Dünya Savaşı'nda sürükleyen Hitler gestapo olarak bilinir. Ancak yukarıdaki temel anlamı üzerinden daha doğru bir tarihi ifadeye sahip olduğunu söylemek mümkündür.