SözlükEfekt Ne Demek? Efekt Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Efekt Ne Demek? Efekt Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.08.2021 - 04:41 | Son Güncellenme:

Türkçede pek çok kelime olduğu için bazı kelimelerin anlamları insanlar tarafından bilinmeyebilir. Bu nedenle de kelimeler ile ilgili internetten veya çeşitli kaynaklardan araştırmalar yapılmaktadır. Efekt kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Efekt ne demek? Efekt TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Efekt Ne Demek Efekt Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Efekt, insanların sıklıkla duyduğu kelimelerden biridir. Gerek kitaplarda gerek televizyonda ya da internette bu kelimeye rastlamak mümkündür. Bu nedenle insanlar efekt kelimesinin anlamını araştırmaktadır.

Efekt Ne Demek?

Efekt kelimesi, Fransızcadan Türkçeye geçen bir kelimedir. Bu kelimenin anlamı insanlar tarafından merak edilmektedir. Gitar seslerinde elektronik devreler yardımı ile yapılan ses değişiklikleri efekt olarak isimlendirilmektedir. Ses veya ışık bakımından sahnede bir takım etkiler oluşumunu sağlayan cihazlar da efekt olarak isimlendirilmektedir.

Efekt TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Efekt kelimesinin, Türk Dil Kurumuna göre anlamı da merak konusu olmaktadır. Özellikle televizyonda ya da radyoda, bunun dışında tiyatroda veya film seslendirmelerinde, seslerin doğal kaynaklar dışında kalan mekanik, kimyasal ve optik yöntemler yardımı ile çıkarılması işlemlerine verilen isimdir. Günümüz teknolojisinde efektler sıklıkla kullanılan yöntemlerdir.