SözlükDelegasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Delegasyon Yapmak Ne Demek?

Delegasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Delegasyon Yapmak Ne Demek?

04.11.2021 - 16:37 | Son Güncellenme:

Çalışma hayatında birçok kelime kullanılmaktadır. Çalışma hayatında kullanılan kelimeler herkes tarafından bilinmemektedir. Bu kelimelerden bir tanesi de delegasyon kelimesidir. Delegasyon kelimesi iş hayatında kullanılan bir kelimedir. Delegasyon nedir? Delegasyon kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Delegasyon yapmak ne anlama gelmektedir tüm detayları ile derledik.

Delegasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Delegasyon Yapmak Ne Demek

 Delegasyon kelimesinin anlamı kendi işinizi altınızda çalışanlara yaptırmaya denmektedir.

Haberin Devamı

 Delegasyon Nedir?

 Delegasyon kelimesi yöneticilerin görevlerinden bir tanesidir. Delegasyon kelimesinin anlamı size verilen görevi çalışanlarınızdan birine devretmeniz anlamına gelmektedir. Sizin işinizi en doğru en iyi şekilde yapacak çalışana işi yapması için yetki verilmesine delegasyon denmektedir.

 Delegasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Delegasyon kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir anlam çıkmaktadır. Delegasyon kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir. Delegasyon kelimesiyle ilgili TDK sözlüğündeki anlam herhangi bir topluluğu temsil etmekle görevli yetkili kurul olarak verilmiştir.

 Delegasyon Yapmak Ne Demek?

 Delegasyon kelimesinin anlamı size verilen bir işi altınızda çalışan kişiye devredilmesi olarak bilinmektedir. Delegasyon yapmak da sorumlu olduğunuz işi altınızda çalışan kişilerden birine devretmeniz delegasyon yapmak anlamına gelmektedir.