EğitimSosyal Öğrenme Nedir, Nasıl Olur? Sosyal Öğrenme Örnekleri Nelerdir?

Sosyal Öğrenme Nedir, Nasıl Olur? Sosyal Öğrenme Örnekleri Nelerdir?

29.06.2022 - 15:52 | Son Güncellenme:

Sosyal öğrenme, insanın toplumda ve dünyada kendine yer bulabilmek için çocukluktan beri hayata geçirdiği, tüm hayatı içgüdüsel ve boyunca otomatik bir şekilde olarak uyguladığı bir kavramdır. Cinsiyet din, rolleri, siyasi görüşler ve öz değer gibi diğer dünya görüşleri ve temel inançlar, ilk olarak sosyal öğrenme yolu ile şekillenir. Bu da, çevremizdeki kişilerin farklı görüşlere nasıl tepki verdiğini de gözlemleyerek olur. Sosyal öğrenme nedir, nasıl olur sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.

Sosyal Öğrenme Nedir, Nasıl Olur Sosyal Öğrenme Örnekleri Nelerdir

Sosyal öğrenme, sosyal bağlamlara, kişinin davranışlarını uyarlamak amacı ile diğer insanları gözlemleyerek öğrenmeye denir.

Haberin Devamı

Sosyal Öğrenme Nedir?

Sosyal öğrenme, en fazla kullanılan öğrenme türüdür. Bazı insanlar bu öğrenme türünün farkında olmasa da çoğu zaman bu öğrenme ile iç içedir. Alışkanlıklar ve bilgi belirli bir ortamda bulunan insanlar tarafından uygulandığı zaman daha kolay kazanılır. Bu nedenle de çok daha hızlı bir şekilde öğrenmenize yardımcı olur.

Sosyal Öğrenme Nasıl Olur?

Sosyal öğrenme kurama göre, öğrenmede hem bilişsel hem de çevre sürecin etkileşimi için oldukça önemlidir. Bazı psikomotor becerilerin sosyalleşme sürecinde ve öğrenilmesinde modelleme yönteminden büyük ölçüde faydalanılır.

Sosyal Öğrenme Örnekleri Nelerdir?

Beynimiz vücudumuzun en aktif organı olarak bilinir. Aynı zamanda beynimiz o güçlüdür ki bazen de bize oyun oynamaya kalkar. Bu nedenle de bazen adınız kadar emin olduğunuz bir bilgiyi bir anda unutabilir, bazen de hiç olmadık bir anda aklınıza gelebilir.