EğitimSosyal Gelişim Nedir, Nasıl Başlar? Sosyal Gelişim Özellikleri Nelerdir?

Sosyal Gelişim Nedir, Nasıl Başlar? Sosyal Gelişim Özellikleri Nelerdir?

10.12.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

Sosyal gelişim, kişisel gelişimin bir parçası olarak ifade edilir. Özellikle sosyal gelişimin insan psikolojisine olan etkisi oldukça önem arz etmektedir. Sosyal gelişimin bireysel ve toplum üzerine etkisi sürekli araştırılmıştır. Bu sebepten ötürü Sosyal gelişim nedir? Sosyal gelişimin özellikleri nelerdir? Öğrenebilir ve günlük hayatta sosyal olmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz. Sosyal gelişim nedir? Nasıl başlar? Özellikleri nelerdir sizler için detaylarını derledik.

Sosyal Gelişim Nedir, Nasıl Başlar Sosyal Gelişim Özellikleri Nelerdir

 Sosyal veya duygusal gelişim bir bireyin kendi değer yargılarını toplumdaki diğer kişiler ile ortak bir paydada buluşturması ve sosyal hayatta ortak dil konuşabilmesi olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Sosyal Gelişim Nedir?

 İnsan sosyal bir kişiliktir. Dolayısıyla sadece kendisi veya soyut bir ortamda yaşayamaz. Bireyler ortamlarında mutlaka başkaları ile iletişim halinde olmaktadır. Dolayısıyla bir kişinin duygusal gelişimi olarak adlandırılan kendi iç sesi, değer yargıları, doğru ve gerçeklerinin etrafındaki diğer kişiler ile ortak paydada buluşması durumuna Sosyal gelişim denmektedir.

 Sosyal Gelişim Nasıl Başlar?

 Sosyal gelişim bir bebeğin doğumu ile başlar. Bir bebek dünyaya gözlerini açmasıyla birlikte etrafındaki diğer her şeyi aslında algılamaya başlar mesela karnı acıktığında ağlaması veya gülmesi, bir yeri ağrıdığında bunu ağlayarak veya işaretlerle belli etmesi sosyal gelişimin temel parçası olarak tabir edilmektedir. Özellikle 3-4 yaşından itibaren etrafındaki diğer kişiler ile iletişim kurması ve aslında sosyalleşme sayesinde konuşmaya başlaması oldukça dikkate alınması gereken sosyalleşme örneklerinden birisidir. 

Haberin Devamı

 Sosyal Gelişim Özellikleri Nelerdir?

 Sosyalleşme özellikleri içerisinde öncelikle kendi benlik ön plana çıkar yaşların büyümesi ile benlik dış tepki birleşir ve kişilik oluşur. Kişiliğin gelişiminde aile iletişimi oldukça önemlidir. Arkadaş edinme, oluş hayatı bu süreci hızlandırarak toplum içerisinde kişi kendine yer edinir. Sosyal gelişim ömür boyu devam etmektedir.