EğitimSintine Nedir, Ne İşe Yarar? Sintine Temizliği Nasıl Yapılır, Kaç Milde Boşaltılır?

Sintine Nedir, Ne İşe Yarar? Sintine Temizliği Nasıl Yapılır, Kaç Milde Boşaltılır?

05.07.2022 - 17:26 | Son Güncellenme:

Herhangi bir teknenin alt kısmında kalan iç bölümü sintine olarak ifade edilir. Özellikle makine ve kazan bulunduğu bölgede, zeminin ambar kısmında yer alan bölüm olarak ifade edilir. Sintine hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Sintine Nedir, Ne İşe Yarar Sintine Temizliği Nasıl Yapılır, Kaç Milde Boşaltılır

Genel olarak gemilerin alt bölümlerinde bulunan kısım sintine şeklinde bilinmektedir. Geminin kazan ile makine arasında hemen alt bölümünde bulunur. Daha çok Ambar güvertesinin hemen altında yer aldığını ifade etmek mümkün.

Sintine Nedir, Ne İşe Yarar?

Geminin alt bölümünde bulunan, ambar güvertesinin altında yer alan kısım sintinedir. Özellikle makine bölümünden sızan yağı depolamak amaçlı önemli bir görevi bulunur. Aynı zamanda yine gemiye sızan ya da gemiden sızan suyu depolama amacı ön plana çıkar. Böylece geminin dengede kalmasını sağlarken aynı zamanda sağlıklı bir şekilde çalışmasına imkan verir.

Sintine Temizliği Nasıl Yapılır?

Özellikle yağ çözücüler kullanmak suretiyle sintine temizliği genellikle yapılır. Aynı zamanda Arap sabunu yine bu konuda alternatif ürünler içerisinde gelmektedir. Bu ürünler kullanıldıktan sonra bir gün bekletilmesi, bölgedeki tüm problemlerin ve kirin önemli oranda ortadan kalkmasına imkan verir.

Sintine Kaç Milde Boşaltılır?

Kaçak su ve aynı zamanda yağları depolamak amaçlı gemilerde, sintine bölmesi önemli bir yer taşımaktadır. Farklı birikimler ile beraber sintine dolduğu zaman, genelde 12 mil sonucunda sintine boşaltılır. Tabii bunlar Deniz suyu, tatlı su ve yağ ile beraber farklı depolama işlemlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.