EğitimSıkışmış Serumen Nedir, Nasıl Oluşur? Sıkışmış Serumen Nasıl Temizlenir?

Sıkışmış Serumen Nedir, Nasıl Oluşur? Sıkışmış Serumen Nasıl Temizlenir?

05.07.2022 - 17:25 | Son Güncellenme:

Kulak iltihaplanma ve rahatsızlıklarından biri olan sıkışmış serumen kişilerde kulak ağrısına ve çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Sıkışmış serumen rahatsızlığı kulağın iç bölümlerine doğru giden kanallar üzerinde partiküllerin toplanması ve katı hale gelmesi olarak adlandırılmaktadır. Bu problem zaman içerisinde oluşan durumlardan biridir. Görevi tamamlandıktan sonda kulağın iç bölümlerinden dışa doğru atılmaya başlanır. Sıkışmış serumen nedir, nasıl oluşur ve nasıl temizlenir hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Sıkışmış Serumen Nedir, Nasıl Oluşur Sıkışmış Serumen Nasıl Temizlenir

Kulağın iç tarafında oluşan durumlardan biri sıkışmış serumendir. Bu durum katı hale gelen partiküllerin dışa doğru atılması olayı olarak da adlandırılmaktadır. Zaman içerisinde fark edilmeyen bu durum daha sonra kulak tarafından atılmaya başlamaktadır. Bazı kişilerde kulak ağrısına ve şişkinliğine de neden olabilmektedir.

Sıkışmış Serumen Nedir ve Nasıl Oluşur?

Tozlu ortamlarda uzun süre kalma ile oluşan sıkışmış serumen olayı ileriki zamanlarda kulak içinden atılma olarak fark edilmeye başlamaktadır. Kulak temizliği son derece önemli durumlardan biridir. Oluşma şekilleri genellikle kumlu ya da çok tozlu ortamlarda uzun süre kalma olarak bilinmektedir.

Sıkışmış Serumen Nasıl Temizlenir?

Sıkışmış serumen temizliği uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır. Şırınga ve özel ilaç ile kulak temizliği yapılarak tüm serumen kulaktan arındırılmaktadır. Sıkışmış serumen olayı son zamanlarda tozlu ortamlarda kalan kişilerin en sık yaşadıkları problemlerden biridir. Temizleme işlemi ise kulak burun boğaz doktorları tarafından şırınga kullanımı ile beraber yapılmaktadır.