EğitimScapula Nedir? Tıp Dilinde Scapula Ne Anlama Gelir?

Scapula Nedir? Tıp Dilinde Scapula Ne Anlama Gelir?

23.03.2021 - 15:34 | Son Güncellenme:

Vücudumuzda çeşitli kemikler bulunmaktadır. Scapula da bu kemikler arasında bulunmaktadır. Scapula hangi kemiğimizdir? Scapulanın özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Scapula Nedir Tıp Dilinde Scapula Ne Anlama Gelir

 Vücudumuzdaki tüm kemiklerin Latince isimleri bulunmaktadır. Bu kemikler ilk olarak bilim dili Latince iken incelenmiş olduğundan dolayı, kemiklerimizi Latince ismi bilim kitapları arasında yerini almıştır. Scapula kemiği, aslında bizim kürek kemiğimizdir. Omuz kemiği olarak da isimlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Scapula Kemiği Nedir?

Scapula, göğüs kafesinin arka tarafında olan, kolu gövdeyle ve omuz üstü köprücük kemiğiyle birleştiren yassı şeklindeki geniş kemiktir. Kolumuzun gövdemizle birleşmesini sağlamasından dolayı büyük öneme sahiptir. Bu kemik sayesinde, kollarımızı rahatlıkla kullanabiliyoruz. Scapula kemiği günlük hayatta ihtiyaç duyacağımız tüm özellikleri rahatlıkla karşılayan sağlam bir kemiktir.

Scapula Kemiğinin Özellikleri Nelerdir?

Scapula içerisinde çeşitli özellikleri taşımaktadır. En önemli özelliği, kolumuzda gövdemizi birleştirmesidir. Burada sağlam bir bağ bulunmaktadır ve kolumuzu ağır işler yaparken dahi kullanabilmenizi sağlamaktadır. Bir diğer önemli özelliği ise kolumuzu rahatlıkla hareket ettirebilme kabiliyetini bize sağlamasıdır. Böylelikle kolumuzu geniş bir açıda hareket ettirebiliyor ve günlük hayatımızda işlerimizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz.