EğitimReci Vakası Nedir, Nasıl Olmuştur? Reci Olayı Şehitleri Kimlerdir?

Reci Vakası Nedir, Nasıl Olmuştur? Reci Olayı Şehitleri Kimlerdir?

27.03.2022 - 03:26 | Son Güncellenme:

Reci vakası İslam tarihinde neden önemlidir? Bu olayda neler oldu ve hangi sahabeler şehit düştü? Reci vakası ne zaman oldu? Bu hain tuzağı kimler planladı ve amaçları neydi? Peygamber efendimiz aleyhisselam'ın bu olaya karşı tepkisi ne oldu? İslam tarihi konusunda en çok merak edilen Reci Vakası konularını sizler için derledik.

Reci Vakası Nedir, Nasıl Olmuştur Reci Olayı Şehitleri Kimlerdir


İslam tarihinin en acı olaylarından biri olan Reci Vakası, Uhud Savaşı sonrasında meydana geldi. Adal ve Kare kabileleri İslam’ı öğrenmek için Peygamberimiz aleyhisselam'dan muallim istedi. Peygamberimiz aleyhisselam'ın isteği kabul etmesi ile birlikte Reci Vakası sureci başladı.

Reci Vakası Nedir, Nasıl Olmuştur?

Uhud Savaşı sonrasında Adal ve Kare kabilesi, Mekkeli müşrikleri Bedir'de öldüren sahabeleri para ile Mekkelilere satmak için hain bir plan kurmuştur. Bu planın ilk aşamasında Peygamber aleyhisselam'dan din öğretecek bir heyet isteyeceklerdi. Bu heyet daha sonra Mekkeli müşriklere satılacaktı. İntikam arayışındaki Mekkelilerden yüklü miktarda fidye istenecekti.

Reci Olayı Şehitleri Kimlerdir?

Yolda Sahabeler planı farkettiler. Adal ve Kare kabilesi ile savaşmaya başladılar. Müslüman kafilede Zeyd bin Desinne, Hubeyb bin adiyy, Asım bin Sabit, Merset bin Merset, Halit bin Büfeyr, Abdullar bin Tarık, Muvatti bin Ubey ve üç sahabe kafileye dahil olmuştur. Zeyd bin Desinne ve Hubeyb Bin Adiyy dışında hepsi şehit edildi. Asım b. Sabit'in cesedine ulaşamadılar. Peygamberimiz aleyhisselam bu olay sonrası sabah namazında kunut yaparak beddua etti.