EğitimPyometra Nedir, Neden Olur? Pyometra Hangi Hayvanlarda Görülür?

Pyometra Nedir, Neden Olur? Pyometra Hangi Hayvanlarda Görülür?

30.06.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Pyometra olarak bilinen hastalık daha çok hayvanlarda görülmektedir. Hastalığın anlamı ise Rahim İltihabı olarak bilinir. Bu hastalığa maruz kalan hayvanlar kediler ve köpeklerdir. Çünkü onlarda sıkça pyometra hastalığı görüldüğü tespit edilmiştir. Tedavi altına alınmayan hayvanda ciddi sonuçlar görülebilir. Yani ölüm yaşanması muhtemel olan bir durumdur. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Pyometra Nedir, Neden Olur Pyometra Hangi Hayvanlarda Görülür

 

Can sıkıcı hayvan hastalıkları arasında pyometra ismi sık sık geçer. Çünkü yaygın bir hastalık olduğu bilinir. Önlem alınmayan birçok hayvan pyometra yüzünden hayatını kaybetmektedir. Buda son derece üzücü bir durumdur.

Haberin Devamı

Pyometra Nedir?

Rahim İltihabı şeklinde bilinen hastalık prometya olarak geçer. Ciddi sonuçları olmaması için önlemin alınması şarttır. Aksi halde sıkıntılı bir durum görülebilir.

Pyometra Neden Olur?

Kediler ve köpeklerde ahmin hormonel ve yapısal olarak durumu değiştiğinde bakteriler ortaya çıkar. Bu bakteriler sonucunda rahim içinin irin dolması durumu görülür. Buda prometya hastalığı olarak nitelenir.

Pyometra şu durumlarda görülür;

- Kısırlaştırılmayan kedi ve köpeklerde daha çok ortaya çıkar.

-Kedi ve köpeklerin çiftleşmemesi durumlarında görülür.

-Hasta kedi veya köpeğin dişisiyle çiftleşmesi.

- Alt üriner sistem enfeksiyonların görülmesi.

Pyometra nedeni olarak birçok unsuru saymak mümkündür. Burada önemli olan unsurlardan birisi ise kısırlaştırılmayan kedi ve köpeklerdir. Ayrıca kedi ve köpeklere hormon uygulamamak gerekir.

Haberin Devamı

Pyometra Hangi Hayvanlarda Görülür?

Rahim İltihabı olarak bilinen pyometra hastalığı kediler ve köpeklerde ortaya çıkan bir hastalıktır.