Eğitim Pulse Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tıpta Pulse Ne Anlama Gelir?

Pulse Ne Demek, Türkçesi Nedir? Tıpta Pulse Ne Anlama Gelir?

07.04.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

Kelime anlamını bilmediğimiz yüzlerce farklı sözcük ile gün içinde karşılaşabiliriz. Bu nedenle internet üzerinden araştırma yapılarak ya da sözlükler aracılığıyla sözcüklerin anlamları öğrenilebilir. Pulse, tıp alanında yaygın kullanılan kelimelerden biridir. Pulse ne demek? Türkçesi nedir? Tıpta pulse ne anlama gelir? Pulse kelimesi ve kullanım alanı hakkında detayları derledik.

Pulse Ne Demek, Türkçesi Nedir Tıpta Pulse Ne Anlama Gelir

Pulse, yabancı bir sözcüktür. Bununla beraber terim ifadelerden biridir. Terim anlamı daha çok tıp alanında kullanılsa da fizik ve elektronik gibi çeşitli alanlarda farklı anlamlarda kullanıldığı bilinmektedir.

Pulse Ne Demek?

Pulse, elektronik alanda ve telefonlarda kullanılan bir tür kolaylaştırıcı uygulama adıdır. İngilizceden dilimize geçmiş olan bu kelime nabız anlamına gelmektedir.

Türkçesi Nedir?

Pulse kelimesi İngilizce olduğu için Türkçe karşılığı bulunmaktadır. Türkçe de pulse kelimesinin birden fazla karşılığı vardır. Bunlardan ilki nabız olup diğer karşılıkları birbirinden çok farklı olan vuruş ve bakliyat demektir.

Tıpta Pulse Ne Anlama Gelir?

Tıpta terim olarak kullanılan pulse nabız anlamına gelmektedir. Ayrıca kalp çarpması ve çarpıntı gibi kalp atış hızını ilgilendiren anlamlara gelmektedir.