EğitimPolimer Teknolojisi Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

Polimer Teknolojisi Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

29.06.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Polimer teknolojisi, iki yıllık bir bölüm olarak bilinmektedir. Polimer teknolojisi bölümünde lastik ve plastik gibi polimer malzemelerin üretiminde kullanılmakta olan makinelerin bakımını yapabilen kişilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu bölümden mezun olan kişilerin temel elektrik ve temel kimya bilgisine sahip olmaları da hedeflenmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Polimer Teknolojisi Nedir Mezunları Ne İş Yapar

Polimer teknolojisi, polimer malzemelerin üretilmesi, işlenmesi, geliştirilmesi, tasarlanması ve kalite kontrol aşamalarında görev alacak olan meslek elemanlarının yetiştirilmesine yönelik bir bölümdür.

Polimer Teknolojisi Nedir?

Lastik ve plastik gibi polimer ürünlerin kullanımı her geçen gün artış göstermektedir. Sektörün ihtiyaç duyduğu temel bilgilere sahip olan meslek elemanlarının yetiştirilmesinde polimer teknolojisi bölümünde gerekli olan eğitim verilmektedir. Polimer teknolojisi bölümünde teknikerler yetiştirilmektedir. 2 yıllık bir ön lisans programıdır.

Polimer Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar?

Polimer teknolojisi mezunlarının kamu kuruluşlarında ve özel sektörde çalışma imkanı bulunmaktadır. Plastik üretim fabrikalarında, lastik üretim fabrikalarında ve beyaz eşya, otomobil ve inşaat gibi alanlarında polimer teknolojisi mezunları çalışabilmektedir.

Polimer teknolojisi mezunları;

Haberin Devamı

Plastik ve lastik ile ilgili olarak ürünlerin üretilmesini sağlamaktadır.

Kalite yönetim sisteminin kurallarına uygun bir şekilde çalışırlar.

Kauçuk ve plastik malzemelerin üretim aşamalarında görev alırlar.

İş sağlığına ve güvenliğine yönelik olarak denetlemeleri sağlarlar.

Üretimin istenilen kalitede ve istenilen zamanda gerçekleşmesini sağlar.

Yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle ilgili olarak gerekli araştırmaları yürütürler.

Üretim sırasında oluşabilecek olan teknik sorunların çözülmesinde de polimer teknolojisi mezunlarının görev yaptığı söylenebilir.