22.03.2021 - 01:49 | Son Güncellenme:
Pepeçura, Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan muhallebi kıvamında bir tatlıdır. Siyah üzüm şırasından yapılan bu tatlı Çayeli ve batısındaki illerde yapılan lezzetli bir tatlıdır.
Pepeçura Nedir?
Pepeçura, Karadeniz bölgesine ait olan bir çeşit muhallebi olarak bilinmektedir. Pepeçura tatlısı siyah üzüm şırası, su, buğday unu ve nişasta ile yapılmaktadır. Bu tatlıya isteğe bağlı olarak nişasta yerine mısır unu da atılabilir. Pepeçura içerisinde kokulu siyah üzüm kullanılması tatlının lezzetini de daha çok arttıracaktır. Bunun yanı sıra pepeçura hazırlanırken iyice karıştırılması da çok önemlidir.
Pepeçura Nereye Aittir?
Son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan pepeçura Karadeniz bölgesine ait bir tatlı olarak bilinmektedir. Özellikle Çayeli bölgesinin batısında yer alan bölgelerde pepeçura çok fazla yapılır. Karadeniz bölgesinde geçmişten bugüne en çok yapılan tatlılardan birisi de pepeçura olarak bilinmektedir.