15.03.2021 - 16:17 | Son Güncellenme:
Meyve ve sebzelerde lif bakımından zengin olan madde pektin maddesidir. Bu liflerin çözülmesi diğerlerine göre daha iyi olmaktadır. Çözünür olarak kullanımı daha yaygındır.
Pektin Nedir?
Pektin, özellikle bitki dokularında bulunan metil grubunda renksiz bir madde olup, sıvı şeklinin ısıtılması sonucu jel veya jöle haline dönüşmektedir.
Pektinin Sağlığa Yararları Nelerdir?
Jel haline gelmesinden dolayı sindirim sistemine olan yararları bilinmektedir. Özellikle narenciye ve elma kabuklarından sağlanan bu madde lif takviyesinde kullanılabilir.
Pektin Nasıl Hazırlanır?
Evde yapımı da mümkün olan pektinin, hazırlanması için yeşil elma, limon ve su kullanılmaktadır. Tencerede kaynatmak suretiyle elde edilir. Gerek dondurularak gerekse de reçel kıvamında tüketilebilir.