EğitimPartner Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Partner Olmak Ne Anlama Gelir?

Partner Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Partner Olmak Ne Anlama Gelir?

28.05.2021 - 01:23 | Son Güncellenme:

Partner kelimesi son zamanların popüler kelimeleri arasında sayılır. Yeni nesi gençlerin ağzında çok dolanan kelimelerden bir tanesidir. Peki partner ne anlama gelmektedir? Partner deyimi Türkçe bir deyiş midir? Eğer yabancı bir kelime ise partner hangi dilden gelmektedir? İşte, partner hakkında internet ortamında bulunan bilgiler ile, Türk Dil Kurumunun sözlük anlamına ilişkin açıklamalar.

Partner Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Partner Olmak Ne Anlama Gelir

Partner ifadesi Türkçe bir ifade olmayıp, "partenaire" şeklinde bulunan Fransızcadan gelmektedir. Yabancı bir kelime olmasına karşın TDK partner hakkında açıklama ve örneklerde bulunmuştur.

Partner Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Fransızca partner kelimesi ile ilgili Türk Dil Kurumu eş, ortak, takım arkadaşı ve cinsellikte tarafların her biri olarak tanımlamada bulunmuştur. Yani partner sadece karşı cinsler arasında olan bir olgu değildir. Aynı zamanda bir ortaklık, bir takım arkadaşlığı da partnerlik olmaktadır.

Partner Olmak Ne Anlama Gelir?

Partner olmak eş olmak, ortak olmak, ekip olmak yada karşı cinsle olan bir birlikteliktir. Örneğin bir yarışmada yarışan kişiler birbirlerinin partneridir. Aynı zamanda bir iş kolunda çalışan iki kişide birbirlerinin partneridir.