Eğitim Pandora Ne Demek? Pandora Kutusu Nedir, Efsanesi Ve Hikayesi Nedir?

Pandora Ne Demek? Pandora Kutusu Nedir, Efsanesi Ve Hikayesi Nedir?

13.03.2021 - 03:22 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta karşılaştığımız ve anlamını merak ettiğimiz birçok kelime bulunmaktadır. Her ne kadar sık kullanılmasa da gerek filmlerden gerekse de kitaplardan duyulan ifadeler bulunmaktadır. Özellikle Pandora kelimesi anlamı merak edilen kelimelerin başında gelmektedir. Pandora ve Pandora kutusu olarak bilinen ve duyulan ifadelerin detaylarını derledik.

Pandora Ne Demek Pandora Kutusu Nedir, Efsanesi Ve Hikayesi Nedir


Pandora, Yunan mitolojisinde karşılaşılan bir ifadedir. Bu mitolojiye göre ilk kadının, Zeus tanrısının insanlığı cezalandırmak için hazırladığına inanılmıştır.

Pandora Ne Demek? Efsanesi ve Hikayesi Nedir?

Pandora bir hayali Yunan efsanesidir. Bu inanca göre Zeus, Pandora isimli kadını Epimetheus isimliye eş olarak göndermiştir. Pandora akıllı ve güzel bir dişi olarak kabul edilmektedir. Bunun üzerine Epitmethus, kendine gönderilen Pandora'yı eş olarak kabul eder ve evlenir. Zeus da hediye olarak kavanoz şeklini andıran bir kutuyu düğün hediyesi olarak gönderir. Ama efsaneye göre bu kutunun açılmaması gerekmektedir. Fakat Pandora, duramaz ve merakına yenik düşerek kutuyu açar.

Pandora Kutusu Nedir?

Pandora ve Epimethus'a gelen hediye kutuyu, Pandora'nın açması ile birlikte dünyaya kötülükler yayılmaya başlar. Bu durum üzerine bu kötülük yayan kutu hemen kapatılır.