EğitimOff The Record Ne Demek, Türkçesi Nedir? Off The Record Nasıl Kullanılır?

Off The Record Ne Demek, Türkçesi Nedir? Off The Record Nasıl Kullanılır?

26.03.2022 - 03:17 | Son Güncellenme:

İngilizce şekilde kullanılan pek çok terim bulunmaktadır. Günümüzde oldukça fazla kişi bu terimler sayesinde daha kapsamlı ve anlaşılır iletişim kullanmaktadır. Özellikle İngilizceden Türkçeye çevrilen kelimeler pek çok kişi tarafından kullanıma geçmektedir. Gazetecilik ya da magazin alanında çalışan kişilerin sıklıkla kullandıkları terimlerden biri off the record terimidir. Bu terim özellikle Türkçe çevirisi ile merak edilmektedir. Habercilik alanında kullanılan off the record terimi ne demek, Türkçesi nedir ve nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Off The Record Ne Demek, Türkçesi Nedir Off The Record Nasıl Kullanılır

Off the record terimi günümüzde geniş kitleler tarafından kullanılmaktadır. Özellikle habercilik alanında çalışan ya da faaliyet gösteren kişiler sıklıkla bu terime ihtiyaç duymaktadır. Genel kültür alanında da yeni bilgiler edinmek isteyen pek çok kişi kullanılan sözcük ve kelimeleri araştırmaktadır. Bu terimlerden biri ise off the record terimidir.

Off The Record Ne Demek ve Türkçesi Nedir?

Off the record terimi habercilik alanında kullanılan sözcüklerden biridir. Alınan haberin kaynağı gizli tutularak paylaşılmasına denilmektedir. Off the record kelimesi Türkçe karşılığı ise kaynağı gizli olarak bilinmektedir.

Off The Record Nasıl Kullanılır?

Off the record kelimesi kullanım alanları çoğunlukla haber sonunda belirtilmektedir. Haberciler ya da magazin alanında çalışan kişiler haber sonunda off the record terimini kullanarak haberin kaynağının gizli tutulduğunu okuyucular ile paylaşmaktadır. Bu kelime genellikle kaynak tarafından haberi paylaşacak olan kişiye söylenilerek off the record şeklinde kullanılmaktadır.

YAZARLAR