EğitimNervür Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Nervürlü Neye Denir?

Nervür Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Nervürlü Neye Denir?

06.03.2022 - 02:25 | Son Güncellenme:

Nervür, sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Nervür nedir öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla cümle içinde kullanabilirsiniz. Nervür nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Nervürlü neye denir tüm detayları ile derledik.

Nervür Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Nervürlü Neye Denir


Nervür, Fransızca Nervure kelimesinden alıntı olan bir kelimedir. Nervür, bir yüzeyde kas kirişine ya da sinir kirişine benzeyen hat anlamına gelir.

Nervür Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Nervür, TDK sözlük anlamı olarak bir yüzeydeki kas kirişine ya da sinire benzeyen hat anlamına gelir. Fransızca kökenli bir kelime olan Nervür kelimesi ilk kez 1969 senesinde Meydan-Larousse eserinde yer almış olan bir kelimedir.

Nervür aynı zamanda bir ya da iki milimlik pili ya da direnci artıran bir çıkıntı anlamlarına da gelir. Dilimizi daha iyi konuşmak ve cümleleri daha iyi anlamak için kelime ve kelime anlamları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Ne kadar fazla kelime bilinirse o kadar iyi konuşmak ve her cümleyi anlamak mümkün olur. Nervür de sık sık kullanılan ve karşılaşılan bir kelime olmasından dolayı anlamı merak edilen kelimeler arasındadır.

Nervürlü Neye Denir?

Nervürü olan anlamında Nervürlü kelimesi kullanılır. Direnci artıran ya da üstündeki çıktılar bulunan demirlere Nervürlü çelik denir. Ya da düz kumaşların potluğunu gidermek için dikilmiş olan kumaş katına Nervürlü kumaş adı verilir.