EğitimMustafa Kemal Atatürk'ün Kişilik Özellikleri Nelerdir?Maddeler Halinde Atatürk'ün Kişisel Özellikleri

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kişilik Özellikleri Nelerdir?Maddeler Halinde Atatürk'ün Kişisel Özellikleri

21.07.2020 - 18:03 | Son Güncellenme:

Mustafa Kemal Atatürk hem başarılı bir asker hem de ileri görüşlü bir devlet adamıydı. Savaşlarda yaptığı stratejik hamlelerle bilinen ulu önder 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etti. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde birçok devrim ve reform yaptı. Başkomutan ve İlk Cumhurbaşkanı olmasının yanı sıra Başöğretmen olarak da anılan Atatürk'ün kişisel özelliklerini sizin için derledik.

Mustafa Kemal Atatürkün Kişilik Özellikleri NelerdirMaddeler Halinde Atatürkün Kişisel Özellikleri

 

 

 57 yıllık hayatına sayısız madalya ve başarı sığdıran Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sembolüdür. İdealist bir kişiliğe sahip olan Atatürk'ün diğer özellikleri de bu başarı elde etmesinde etkili olmuştur.

Haberin Devamı

 

 Mustafa Kemal Atatürk'ün Kişilik Özellikleri Nelerdir?

 

 Atatürk'ün öne çıkan kişilik özelliklerini tespit etmek için onun hayatı boyunca yaptıklarına ve sözlerine bakmak yeterli olacaktır. Bununla birlikte yakın çevresindeki şahsiyetlerin kaleme aldığı 'anı' türündeki eserler de ulu önderin kişilik özelliklerinin saptanmasına yardımcı oluyor. Her zaman ileri görüşlü ve aydın kimliğiyle ön plana çıkan Atatürk inandığı değerlere sıkı sıkıya bağlı olan idealist bir kişilikti. Türk milletinin bağımsızlığı için yaptığı savaşları kazanmış, vatanseverliğiyle dünya tarihinin sayfalarında yerini almıştır.

 

 Maddeler Halinde Atatürk'ün Kişilik Özellikleri

 

 1- Disiplinli olması: Mustafa Kemal Atatürk'ün en bilinen özelliklerinden biri disiplinli oluşudur. Hedeflediği şeylerin gerçekleşmesi için çok çalışır ve asla taviz vermezdi.

Haberin Devamı

 

 2- Devrimci yönü: Hayatı boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin modern, bağımsız ve refah seviyesi yüksek bir devlet olması için çalışan ulu önder, birçok devrim gerçekleştirmiştir. Dünya çapında kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk devlet adamlarından biri olması onun devrimci yönüne verilebilecek örneklerden sadece biridir.

 

 3- İleri görüşlü olması: Başta Gençliğe Hitabesi olmak üzere birçok konuşmasında geleceğe atıfta bulunmuştur. Türkiye'nin hem içeriden hem de dış kaynaklı yaşadığı tehlikelere dair isabetli tespitlerde bulunarak ne kadar ileri görüşlü bir şahsiyet olduğunu kanıtlamıştır.

 

 4- Çalışkan ve sabırlı olması: Hakkında yazılan birçok kitapta Atatürk'ün az uyuduğu ve uzun saatler boyunca durmaksızın çalıştığı bilgileri yer alıyor. Aynı zamanda okumayı ve yeni şeyler öğrenmeyi çok seven Atatürk'ün kişisel kütüphanesinde on bine yakın kitap bulunmaktadır. .

 

 5- Çok yönlü olması: Hem cephe arkasında hem de devlet makamında büyük başarıla imza atan Atatürk'ün en önemli özelliklerinden biri de çok yönlü olmasıdır. Dünya kamuoyunda 'Dahi Lider' olarak tanımlanan Atatürk, Türkiye'nin ilk geometri kitabını yazmıştır. Aynı zamanda Medeni Bilgiler ve Nutuk adlı kitapları da hem Türkiye'de hem de dünyada en çok okunan kitaplar arasında yer almaktadır.