EğitimMikro İşletme Nedir, Nasıl Tanımlanır? Mikro İşletme Örnekleri Nelerdir?

Mikro İşletme Nedir, Nasıl Tanımlanır? Mikro İşletme Örnekleri Nelerdir?

10.06.2022 - 01:05 | Son Güncellenme:

Yıllık olarak 10 kişiden az çalışana sahip olan işletmeler mikro işletme olarak bilinir. Aynı zamanda yıllık net hasılatı 3 milyonu aşmayan işletmelerdir. Peki, Mikro işletme nedir, nasıl tanımlanır? Mikro işletme örnekleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Mikro İşletme Nedir, Nasıl Tanımlanır Mikro İşletme Örnekleri Nelerdir

Mikro işletmeler genel olarak 10 çalışandan fazla işçisi bulamayan şirketlerdir. Bu şirketlerin mali bilançosu yıllık olarak ele alındığı zaman 3 milyondan fazla kazanç ortaya çıkarmaz. Yıl bazında bu kriterleri taşıyan işletmeler mikro işletmeler olarak ifade edilir.

Haberin Devamı

 Mikro İşletme Nedir?

 10 kişiden az çalışanı bulunan ve yıllık 3 milyondan az net satış hasılatı bulunan işletmeler mikro işletmedir. Bu işletmeler içerisinde en fazla 10 kişilik bir istihdam söz konusudur. Ayrıca mali bilanço üzerinden ele alındığı zaman yıllık net hasılat 3 milyonu geçmez. Böylece paralel şekilde yıllık olarak ödemiş oldukları vergi de değişkenlik gösterir.

 Mikro İşletme Nasıl Tanımlanır?

 Mikro işletmeler yıllık çalışan sayısı ve net hasılatı üzerinden tanımlanır. Bu tanımlama dahilinde bir yıl içerisinde en fazla 10 kişilik bir istihdam a sahiplerdir. Aynı zamanda yıllık net hasılat ve mali bilanço 3 milyondan fazla etmez. Bu kriterleri taşıyan işletmeden bir işletme olarak ön plana çıkar. Türkiye'de bu kriterler dahilinde oldukça fazla sayıda mikro işletme değişik sektörlere göre bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Mikro İşletme Örnekleri Nelerdir?

 Mikro işletmelere örnek olarak farklı sektörler dahilinde birçok değişik KOBİ ön plana çıkar. Kobi'ler aynı zamanda küçük işletmeler olması ile birlikte, belli başlı kriterler doğrultusunda mikro işletme şekilde de seçenekleri vardır. Yani yıl içerisinde en fazla 10 kişilik bir istihdama sahip olan işletmelerdir. Aynı zamanda yine yıllık net satış hasılatı ve Mali bilançosu 3 milyondan azdır. O yüzden değişik sektörlerden birçok KOBİ mikro işletmedir.