EğitimMelodram Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Melodrama Nedir?

Melodram Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Melodrama Nedir?

02.06.2021 - 12:46 | Son Güncellenme:

Tiyatroda günlük yaşamda karşılaşılan her durum oyun olarak sergilenebilmektedir. Tiyatroda insanların hayatını yansıtan ya da bir durumu anlatan olaylar çeşitli oyun türleri ile ortaya konulabilmektedir. Bu oyun türlerinden biride melodram olarak ifade edilmektedir. Peki, melodram kavramı ne anlama gelir? Melodram kelimesinin TDK sözlük anlamı ne olmaktadır? Melodrama nedir? İşte, melodram hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Melodram Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek Melodrama Nedir

 Melodram kelimesi, Türkçeye Fransızcadan geçmiş bir kelime olmaktadır. Melodram kelimesi, üzüntü veren bir durumun tiyatroda oyunlaştırılması şeklinde ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Melodram Nedir? TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Melodram kelimesi anlam olarak, acıklı ve dokunaklı yanları bulunan olayların karikatürleştirilmiş şekilde bir oyun olarak ortaya konması şeklinde ifade edilmektedir. Melodramda, ortaya konan oyun insanı derinden etkileyen yanların ağırlıklı olduğu durumlardan oluşmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre melodram kelimesi, müzik eşliğinde oynanan oyunu ve Yunan trajedilerinde bir koronun başındaki kişi ile oyuncu arasında olan müzikli konuşmayı ifade etmektedir.

 Melodrama Nedir?

 Melodrama; insanı alt üst eden, insanda derin izler bırakan acı ve üzüntü veren durumların oyun halinde insanların önünde sergilenmesi anlamına gelmektedir.