EğitimMarkalama Nedir, Nasıl Yapılır? Markalama Yöntemleri Nelerdir?

Markalama Nedir, Nasıl Yapılır? Markalama Yöntemleri Nelerdir?

11.04.2022 - 01:39 | Son Güncellenme:

Markalama, yapım resmi ile ilgili iş parçasına uygun ve anlaşılabilir olarak çizilmesi işlemlerine markalama denilmektedir. Markalama yapılmasında, yapım resmine uygun işaret ve çizgiler oluşturulması hedeflenmiştir. Doğru ve kolay olması son derece önemlidir. Markalama nedir? Markalama nasıl yapılır? Markalama yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.

Markalama Nedir, Nasıl Yapılır Markalama Yöntemleri Nelerdir

Markalama, cetveller ve çizecekler ile oluşan belirli bir resmin belirlenmesi meydana gelmektedir. Belirli malzemeler talebinde bulunun markalama işlemlerinde, talebe uygun olması müşteri açısından önemlidir. 

Haberin Devamı

 Markalama Nedir, Nasıl Yapılır?

 Markalamanın yapılması için, öncelikle çizimi yapılacak olan nesnenin belirlenmesi gerekmektedir. Sağlam bir yüzeye oturtturulması sert uçlu yazıcılar tarafından uygun çizim işlemleri gerçekleşmektedir. Markalama işlemleri, gelişen teknoloji ile birlikte lazer yazıcılar ile sapmanın en düşük seviyede olduğu, çizimlerin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

 Markalama Yöntemleri Nelerdir?

İş parçasında çapakların temizlenmesi

Markalanacak yüzeyler markacı boyası ile temizlenmeli

Markalanacak parça, pleyt üzerine koyulur

İlk önce eksenler ve merkezler belirlenir, çizimleri yapılır

Resim parça üzerine güvenli bir şekilde aktarılır.

En son aşamada markalama kontrolü yapılır

Markalama işlemleri, ticari faaliyetlerde bulunan işletmeler için önemli son derece yüksektedir. Markanın belirlenmesinde ve yapım aşamasında uzman kadrolar ile çalışılması, marka değerinin belirlenmesi açısından önemlidir. 

Haberin Devamı

 Markalama Yöntemleri Nelerdir?

Pergeller

Nokta

Çekiçler

Merkezleme gönyesi

Merkezleme çanı

Markalama tekniğinin belirlenmesi ve gerekli malzemelerin temin edilmesi daha sağlıklı üretimin yapılması açısından önemlidir. Markalama teknolojisi üretim ve satış pazarlaması için önem arz etmektedir.