EğitimLimited Şirket Nedir, Özellikleri Nelerdir? Limiled (Ltd) Şirket Nasıl Kurulur?

Limited Şirket Nedir, Özellikleri Nelerdir? Limiled (Ltd) Şirket Nasıl Kurulur?

01.03.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

Şirketler kurulurken bazı özelliklerine göre çeşitlere ayrılırlar. Bunlar anonim ve limited şirketleridir. Şirketler, kişi ya da kurumlar tarafınca kurulabilir. Limited ve anonim şirketler ise her zaman aralarındaki farkta dolayı merak konusu olmuşlardır. Peki nedir bu limited şirket? Eğer bu konuyu merak ediyor ve araştırmak istiyorsanız limited şirket hakkında gerekli bilgileri derledik.

Limited Şirket Nedir, Özellikleri Nelerdir Limiled (Ltd) Şirket Nasıl Kurulur

Limited şirketler ticari unvana sahip yapılaşmalardır. Çok ortaklı olarak kurulabilir. Eğer sizde bir limited şirket kurmak istiyorsanız mutlaka öncesinde bu yapılaşma hakkında gerekli araştırmaları yapmanız gerekir. Çünkü limited şirket kurmak için bazı özelliklere sahip olmak ve bazı şartları yerine getirebiliyor olmak gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Limited Şirket Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 Limited şirket bir ya da daha fazla kişi ile kurulabilen sermayesi belli olan şirket biçimidir. Ekonomik ve ticari amacı vardır. Kanuni bir yasağı olmayan her türlü alanda gelişim gösterebilirler. Limited şirketlerinin özellikleri ise şu şekildedir;

 - Limited şirketlerinin hisse senedi çıkaramazlar.

 - En az 1 en fazla 50 kişi ile kurulabilir.

 - Sermayesi en az 10.000 TL olmalıdır.

 - Her ortak sermayesi kadar pay sahibi olur. Dolayısı ile şirket sorumlulukları da bu sermaye kadardır.

 - Kar ve haklar ortaklara payları kadar dağıtılır.

 - Ortakların koyacağı sermaye en az 25 TL ve katları olması gerekmektedir.

 - Ortaklık devri için özel şartları vardır. Kanuni ve noter huzurunda gerçekleşmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Limited (LTD) Şirket Nasıl Kurulur?

 Limited şirketi kurmak için öncelikle tek kişi ise kişinin kendisi ancak ortaklı bir yapılaşma olacak ise ortakların bir araya gelerek sermaye hakkında bir değerlendirme yapması gerekir. İlk iki aşamadan bir diğeri de şirketin tam olarak ne alanda hizmet vereceği belirlenir. Daha sonra sermayeye göre ortaklık payları belirlenerek şirketi kurmak için gerekli idari yerlere başvurular yapılır. 

Yazarlar