EğitimLice Ne Demek? Lice Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Lice Ne Demek? Lice Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

24.08.2022 - 16:57 | Son Güncellenme:

Lice, Öncelikle Diyarbakır’ın İlçelerinden birinin adıdır. Lice anlamdaşı Lıca olarak da tanımlanabilmektedir. Bu yönüyle Lice-Lıca, Ilıcaya çağrışım yaparak kaplıca şeklinde de algılanabilmektedir. Lice’ nin genel tanımı ise Diyarbakır İl sınırlarında bulunan ve Diyarbakır’a bağlı ilçelerden biridir. Lice ne demek? Lice TDK sözlük anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Lice Ne Demek Lice Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Lice, sözcük olarak ne anlam ifade eder, Lice ne demektir? Pek çok kişinin merak konusudur. Lice tarihine bakılacak olursa oldukça gerilere gitmek gerekecektir. Lice bölgesi, yerleşik yaşama geçişin başlangıç noktalarından biri sayılabilmektedir.

Lice Ne Demek?

Lice, Lıca olarak tanımlanabilen bir sözcüktür. Lıca ise kaplıcayı tanımlamaktadır. Lice’ ye gelince tarihi Milattan Önce 7000’li yıllara dayanmaktadır. Bu durumu kanıtlayan en önemli kaynaklar (Asur kitabeleri) ise yerleşik yaşamın başlangıç noktası olduğunu ispatlamaktadır. Lice’ de bulunan Asur Kitabelerinin son Neolitik dönem, Bakır çağına tanıklık ettiği bilinmektedir.

Lice TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Lice, TDK sözlük anlamı, Diyarbakır İlinin İlçelerinden birinin adıdır. Tarihi M.Ö’ ye dayanan Lice 1517 yılında Osmanlı egemenliği altına alınmış ve yerleşik hayatın önemli noktalarından biri olarak Atak sancağına bağlanmıştır. Zamanla konum ve coğrafi değeri artan Lice 1871 yılına gelindiğinde Diyarbakır İline bağlanarak İlçelerinden biri olmuştur.