EğitimLezgi Gölü Ankara'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Lezgi Gölü Ankara'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

20.10.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Ankara'da bulunan Lezgi gölünün yeri, genel özellikleri, gölün oluşumu, gölün diğer özellikleri gibi konular merak konusu olmuştur. Lezgi Gölü çevresindeki yerleşim yerlerinin genel özellikler ve Lezgi Gölü'nün diğer adı da aramalarda karşımıza çıkıyor. Lezgi Göledinin tam konumu nedir? Turizm açısından katkıları nelerdir? Lezgi Gölü ile ilgili soruların cevapları ve merak edilen konuları sizler için derledik.

Lezgi Gölü Ankarada Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Lezgi Gölü, diğer adıyla Güvenç Gölü, Ankara'nın sayıl göllerinden biridir. Ankara'nın turistik mekanlarından biridir ve her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Çevrede kamp yapma imkanı vardır ve köylerde turistler için alışveriş imkanı mevcuttur.

Lezgi Gölü Ankara'da Nerede?

Ankara'nın kuzeyinde yer alan Lezgi Gölü merkeze 55 kilometre kadar uzaklıktadır. Dağlık arazileri geçtikten sonra göle ulaşılıyor. Memluk ve Güvenç Köyleri, bu köye yakındır. Dağlar arasında doğal bir güzelliğe sahip olan Lezgi Gölü hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyor. Göle ulaşım mevcuttur. Güvenç köyünden 4 kilometre kadar batıya doğru gidildiğinde gölede ulaşılıyor. Gölede göden otobüsler 261, 263-7, 277, 285 nolu otobüslerdir. Ayrıca M1, M2 ve M3 nolu metrolar da bu bölgeye sefer düzenliyor.

Gölün Özellikleri, Oluşumu ve Tarihçesi

Gölün genel özelliklerinden biri gölet olmasıdır. Yani yapay bir göldür. Akarsuya set çekilerek oluşmuştur. Balık vardır ve köylüler bu gölden balık tutmaktadır. Göledin oluşumu yakın zamanda gerçekleşmiştir. Aras ırmağı üzerinde çekilen setler bu bölgede göl oluşumuna neden oldu ve doğal bir güzellik meydana geldi.