EğitimKurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir, Faydaları Nelerdir? Kss Alanları Nelerdir?

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir, Faydaları Nelerdir? Kss Alanları Nelerdir?

25.02.2022 - 13:21 | Son Güncellenme:

Kurumsal sosyal sorumluluk, aktif olarak toplum tarafından kullanılan ve önemli faaliyetlerin içinde yer almaktadır. Bu bakımdan detayları ile ilgili bilgi sahibi olunması, açıklamalar yapılmasının önemi oldukça fazladır. Ticari faaliyette olan tüm firmaların topluma karşı sorumlu ve etik kuralları ile davranması olarak tanımlamak mümkün olacaktır. Kurumsal sosyal sorumluluk nedir tüm detayları ile derledik.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir, Faydaları Nelerdir Kss Alanları Nelerdir

Kurumsal sosyal sorumluluk, piyasa üzerinde faaliyet gösteren firmaların sorumlu ve belirli kurallar dahilinde davranması gerekliliğini ortaya koymaktadır. En önemli faktörlerinin arasında çeşitli projelerin üretilmesi ve ülke ve toplum yararına katkılar sağlamasıdır. 

Haberin Devamı

 Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Faydaları Nelerdir?

Markaların reklamını oluşturma konusunda yardımcı olur ve gelişmesini sağlar

Bağış imkanlarının sağlanması ile satışları arttırır

Müşteri ve çalışan bağlılık oluşmasına katkı sağlar

Pazarda söz sahibi olmasını sağlar

Rekabet avantajların sağlar

Kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri, toplumun refah seviyesini yükseltmek ve eğitim sağlık faaliyetlerine destek olunması olarak gerçekleşmektedir. Kurumlar topluma karşı hayırsever ve yasal biçimde yardımcı olmaları, kurumsal firmaları daha çok tercih edilebilir kılmaktadır. Ekonomik değerlerin ve projelerin geliştirilmesi açısından önemli rol oynamaktadır. Markanın duyulması ve geniş kitleler tarafından kabul görülmesi açısından kurumsal sorumluluk avantajlar sağlamaktadır.

Haberin Devamı

 KSS Alanları Nelerdir?

Ekonomik sorumluluklar

Yasal sorumluluklar

Etik sorumluluklar

Hayırsever sorumluluklar

Tüm alanların bir araya getirilmesi ile kurumların, topluma karşı sorumlulukların yerine getirilmesi ve faydalar sağlanması konusunda destek olmaktadır.