31.08.2022 - 01:02 | Son Güncellenme:
Şerbetli ve şerbetsiz olmak üzere baklava çeşitleri 2'ye ayrılmaktadır. İnce açılmış katmanlı hamurların içerisine kaymak konularak yapılması şerbetli baklava, kaymak konmadan şerbetsiz hazırlanıyorsa Kuru baklava olarak ifade edilmektedir.
Kuru Baklava Nedir?
Baklava Türkiye'nin en sevilen hamur ve şerbetli tatlıları arasında bulunmaktadır. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi Gaziantep ili baklavası ile ünlüdür. Kuru baklava yapılışı itibariyle şerbetsiz çıtır olması özelliği taşımaktadır.
Kuru Baklava Nasıl Yapılır?
İnce baklavalık hamur düz bir zemine serilir, içerisine eritilmiş tere yağ sürülerek iç malzeme olarak ceviz veya öğütülmüş Antep fıstığı konularak rulo haline getirilir ve eşit parçalara kesilerek fırında pişirilmektedir. Fırından çıktıktan sonra servise hazır olacaktır.
Kuru Baklavada Şerbet Olur mu?
Kuru baklava şerbetsiz ve kaymaksız hazırlanan baklava türüdür.