EğitimKPSS’de Alan Bilgisi maratonu

KPSS’de Alan Bilgisi maratonu

20.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

KPSS kapsamında Alan Bilgisi oturumları bugün ve yarın yapıacak. Nüfus Müdürlükleri 2 gün belirli saatlerde açık olacak.

KPSS’de Alan Bilgisi maratonu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında bugün ve yarın Alan Bilgisi oturumları yapılacak. Bugün uygulanacak KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi birinci oturumu sabah 10.15’te başlayacak, adaylara Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri testleri uygulanacak. 14.45’te başlayacak ikinci oturumda Hukuk, İktisat, Maliye testleri olacak. Yarın gerçekleştirilecek, üçüncü oturum 10.15’te başlayacak. Sınavda İşletme, Muhasebe, İstatistik testleri yer alacak. Adaylar bugün uygulanacak birinci oturumda, saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra düzenlenecek ikinci oturuma da 14.30’dan sonra sınava alınmayacak.

Haberin Devamı

Nüfus müdürlükleri açık

Sınav yapılacak merkezlerde, İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bugün saat 07.00-14.30 saatleri arasında, yarın ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak.