EğitimKimyasal Tepkime Nedir, Nasıl Gerçekleşir? Kimyasal Tepkime Örnekleri Nelerdir?

Kimyasal Tepkime Nedir, Nasıl Gerçekleşir? Kimyasal Tepkime Örnekleri Nelerdir?

08.11.2021 - 12:18 | Son Güncellenme:

Fen bilimleri konularının birçoğunun günlük hayatla yakından ilgili olduğu belirtilmektedir. Laboratuvar ortamında pek çok deney yapılarak olay ve duruların sonuçlarının gözlendiği bu bilim dalında yapılan çalışmalar kanıtlara dayanmaktadır. Fen bilimleri konularından olan kimyasal tepkime kavramının da bu manada ele alınması gerekmektedir. Peki, kimyasal tepkime nedir, nasıl gerçekleşir? Kimyasal tepkime örnekleri nelerdir? İşte, kimyasal tepkime hakkında bilgi edinmek isteyenler için tüm detayları derledik.

Kimyasal Tepkime Nedir, Nasıl Gerçekleşir Kimyasal Tepkime Örnekleri Nelerdir

Kimyasal tepkime, maddelerin durumlarında her an bir değişiklik söz konusu olabileceğini belirten olaylardan biri olarak ifade edilen bir konu olmaktadır.

Haberin Devamı

 Kimyasal Tepkime Nedir, Nasıl Gerçekleşir?

 Kimyasal tepkimeler maddelerin yapısında var olan kimyasal ve fiziksel oluşumları ifade etmektedir. Maddeler iki şekilde oluşuma maruz kalmaktadır. Maddeler önce fiziksel daha sonra kimyasal bir değişim geçirmektedirler. Kimyasal bir değişime uğrayan maddelerde bazı değişiklikler ortaya çıkabilmektedir.

 Kimyasal tepkimelerde atomun yapısı ve şekli sabit kalmaktadır. Toplam kütle miktarı kimyasal tepkimelerde değişikliğe uğramamaktadır. Kimyasal değişime uğrayan maddelerden bazılarında herhangi bir değişiklik olmamaktadır. Kimyasal tepkimeler kimyasal değişikliklerden sonra görülen durumlar olmaktadır.

 Kimyasal Tepkime Örnekleri Nelerdir?

 Kimyasal tepkimelere verilecek örnekleri şu şekilde sıralama yapmak mümkündür: Kağıdın ısıya ve sıcaklığa maruz kaldığında yanması, renklerin kimyasal bir değişime uğradığında renklerinin değişmesi, Mumun ısının etkisiyle eriyerek bitmesi, gazın bulunduğu yerden çıkış şekli, odunun yanması, doğalgazın yanması ve buna benzer daha pek çok durumu örnek olarak verilebilir.