26.08.2022 - 16:19 | Son Güncellenme:
Kereviz kalorisi düşük, sağlıklı besinlerden birisidir. Su oranı oldukça yüksek olan kereviz içerisinde yüksek oranda lif bulundurmaktadır.
Kereviz Nedir?
Kereviz maydanozgiller ailesine ait bir sebzedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan kereviz eski Mısır, antik Yunan ve Çin tıbbında da hastalıklara karşı kullanılmıştır. A, C, D, E, K, Folat, Sodyum, Kalsiyum, Fosfor ve magnezyum mineralleri açısından da zengin sebzeler arasındadır.
Kereviz Faydaları Nelerdir?
Kereviz sağlık açısından yararı bulunan sebzelerden birisidir. Kerevizin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Kalp ve damar sağlığına iyi gelmektedir.
- Bağışıklık sistemini güçlendiren kereviz iltihaplanmayı önler.
- Gut hastalığı ve romatizmaya iyi gelir.
- Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur.
- Kansere karşı etkili bir sebzedir.
- Kereviz mideyi korumaktadır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde mide sağlığına iyi gelmektedir.
- Beyin sağlığını destekler.
Kereviz Nasıl Pişirilir?
Kereviz yemeği genellikle zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Kereviz yemeği ve pişirme şekli şu şekilde yapılmaktadır:
- İlk olarak soğan kavrulmalıdır.
- Daha sonra içerisine havuç ve patatesler atılmalıdır.
- Ardından doğranmış kerevizler sebzelerin üzerine dökülmelidir.
- Kerevizler eklendikten sonra limon suyu içerisine sıkılmalı ve bir süre kavrulmalıdır.
- Daha sonra zeytinyağı, tuz, şeker ve portakal suyu eklenmelidir.
- Bu şekilde kaynamaya bırakılan kereviz 20 ile 25 dakika sonra hazır olacaktır.