EğitimKâri Nedir, Türkçesi Nedir? Kur'an-I Kerim'de Kâri Ne Demek?

Kâri Nedir, Türkçesi Nedir? Kur'an-I Kerim'de Kâri Ne Demek?

27.07.2022 - 15:15 | Son Güncellenme:

Kuran-ı Kerim Müslümanların kutsal kitabıdır ve Kuran-ı Kerim Arapçadır. Mucizevi okunuşu özelliğine sahip bu kutsal kitabı okuyanlara ne denir? Her bölgede ve her ülkede Kuran okuyanlara farklı isimler veriliyor. Ülkemizde de Kuran-ı Kerim okuyanlara bazı isimler veriliyor. Bu isimlerden biri de kâri kelimesidir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Kâri Nedir, Türkçesi Nedir Kuran-I Kerimde Kâri Ne Demek

Kuran-ı Kerim’in mucizevi okunuş özelliği her zaman için dikkat çekmiştir. Kuran’ı kuralına göre okuyanlar etkileyici bir şekilde Kuran okur. Toplumumuzda hoca, hafız ve molla kelimeleri Kuran okuyanlar için kullanılır. 

Haberin Devamı

Kâri Nedir, Türkçesi Nedir?

Kuran’ı kurallarına uygun şekilde ve güzel bir şekilde okuyan kişilere kâri denir. Tecvid kurallarına uygun okuyan ve aynı zamanda Kuran-ı Kerim’e özel bir makamda okuyan kâriler özel eğitim görürler.

Kuran-ı Kerim’de Kâri Ne Demek?

Müslümanların hayat kitabı olan Kuran-ı Kerim’de Kâri, Karia suresinde geçiyor ve sureye adını veriyor. Burada yüksek ses çıkaran anlamındadır. Ayrıca ilk nazil olan ayet ‘İkra’ suresinin ilk ayetleridir. İkra ile kâri kelimesi aynı köktendir. İkra ‘oku’ demektir.