Eğitimİntibak Eğitimi Nedir, Ne Zaman Başlar? Pomem İntibak Eğitimi Kaç Gün Sürer?

İntibak Eğitimi Nedir, Ne Zaman Başlar? Pomem İntibak Eğitimi Kaç Gün Sürer?

01.06.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Mesleğe alışma sürecini kapsayan eğitimlerin başında intibak eğitimi gelmektedir. Polis okulundan mezun olan kişiler aldıkları intibak eğitimi sayesinde mesleğe tam olarak alışmaktadır. Polis okulunda okuyarak eğitimlerini başarı ile tamamlayan kişiler intibak eğitimi almaya da hak kazanmaktadır. Bu eğitim toplamda 14 gün sürmektedir. Eğitim süresi boyunca öğrenciler meslek hakkında detaylı bilgiye ve deneyime sahip olmaktadır. İntibak eğitimi konusunda merak edilenleri ayrıntıları ile derledik.

İntibak Eğitimi Nedir, Ne Zaman Başlar Pomem İntibak Eğitimi Kaç Gün Sürer

İntibak eğitimleri 14 gün süren eğitim çeşitlerinden biridir. Polis okulundan mezun olarak bu eğitimi kazanan kişiler belirli bir süre boyunca mesleğin tüm detaylarını öğrenmektedir. İçerisinde sağlık raporu aldırma süresinin de bulunduğu bu eğitim toplamda 14 gün sürmektedir. İntibak eğitimlerinde ilk olarak geçici kayıt daha sonra kesin kayıt yaptırılmaktadır.

Haberin Devamı

İntibak Eğitimi Nedir ve Ne Zaman Başlar?

İntibak eğitimi polislik mesleği hakkında kişilere tecrübe kazandırma ve meslek hakkında bilgi verme süresidir. Özellikle kişileri meslek hakkında disipline sokmak için intibak eğitimleri verilmektedir. İntibak eğitimleri okul mezuniyeti sonunda bu eğitimi hak kazanan kişilere pazartesi gününden itibaren verilmektedir.

Toplam 14 gün boyunca süren bu eğitim içerisinde 5 gün de sağlık rapor süreci bulunmaktadır. Bu süre boyunca kişiler toplu ve yatılı kapma düzenine adapte olmaktadır. Düzen eğitimleri ve ast üst ilişkilerinin öğrenilmesi için eğitimler verilmektedir. POHEM sonuçları açıklandıktan sonra hak kazanan kişiler için intibak eğitim süreci başlatılmaktadır.

Haberin Devamı

POHEM İntibak Eğitimi Kaç Gün Sürer?

İntibak eğitimleri öğrencilerin meslek hakkında bilgi edindikleri keyifli geçen bir süreci kapsamaktadır. İleride karşılaşabilecek durumların tamamı ele alınarak bu eğitim verilmektedir. Eğitim içerisinde meslek için her türlü bilgi kişilere aktarılmaktadır. POHEM intibak eğitim süreleri 14 gün sürmektedir. Mezuniyet için imza atımı sonunda 1 hafta arayla eğitim tamamlanmaktadır.