Eğitimİlk zil ‘uyum’ için çalıyor

İlk zil ‘uyum’ için çalıyor

02.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda ilk zil bugün “uyum” eğitimi için çalacak. Okul öncesi eğitime ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri, iki gün sürecek.

İlk zil ‘uyum’ için çalıyor

İlkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine eğitimin ilk gününde “İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası” sunumu yapılacak. Ailelere aynı gün çocuklarıyla okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda uyum haftası etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ortaokula başlayacak öğrenciler için de 9 Eylül haftasında okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak. 

Haberin Devamı

MEB, bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için hazırlanan yeni müfredattaki değişikliklerin yer aldığı sekiz bölümden oluşan “Liseye hoş geldin” kitapları hazırladı.

KAYNAKLAR TANITILIYOR

Kitaplarda, derslere çalışma yöntemleri ve başarıya ulaşmak için yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler de yer alıyor. Ayrıca kullanılabilecek eğitim platformları ve kaynaklar tanıtılıyor; örnek uygulamalar sunuluyor. Yeni müfredat kapsamında MEB, öğretmenlere yönelik “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları” başlatmıştı. Eğitici eğitimi alan öğretmenler bugünden itibaren görev yaptıkları illerde müfredat değişikliklerine yönelik öğretmenlere eğitim vermeye başlayacak.