EğitimHükmen Teslim Nedir, Nasıl Olur? Hükmen Teslim Örnekleri Nelerdir?

Hükmen Teslim Nedir, Nasıl Olur? Hükmen Teslim Örnekleri Nelerdir?

17.02.2022 - 17:37 | Son Güncellenme:

Hükmen teslim, sık sık merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Özellikle sıkça karşılaşılmasından dolayı ne olduğu merak edilerek internetten araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Hükmen teslim nedir öğrenebilir ve nasıl olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hükmen teslim nedir, nasıl olur? İşte, hükmen teslim örnekleri nelerdir merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Hükmen Teslim Nedir, Nasıl Olur Hükmen Teslim Örnekleri Nelerdir

Hükmen teslim, zilyetliği devreden bir kişi başkasına dayanarak zilyetliğe devam ederse teslim gerçekleşmeksizin hükmen teslim gerçekleşmiş olur.

Hükmen Teslim Nedir, Nasıl Olunur?

Hükmen teslim, zilyetliğin teslimsiz bir şekilde kazanılması durumudur. Kişilerin bir mallarını ya da bir eşyalarını başka birini teslim etmeden elinden çıkarması ve sonradan farklı bir yol ile onu kullanmaya devam etmesi bir hükmen teslim olayıdır. Bir eşyayı ya da malı elinden çıkararak onu farklı bir sıfatla yeniden kullanmaya devam etmek anlamına gelir. Fakat hükmen teslim eğer kaçmak için ya da üçüncü bir kişiyi zarara sokmak için yapılırsa bu geçersiz sayılır.

Hükmen Teslim Örnekleri Nelerdir?

Örneğin bir eşyanın üzerindeki zilyetliğin ya da mülkiyetin devredilmiş olmasına rağmen eşyayı başka bir şekilde muhafaza etmek hükmen teslim örneğine girer. Mesela otomobilini satan bir kişinin tekrardan sattığı otomobili kiralayarak kullanması bir hükmen teslim örneğidir. Ya da bir kişinin aldığı kıyafeti tadilat yaptırılması için mağazada bırakması da bir hükmen teslim örneğidir.