EğitimGürcistan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Gürcistan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

Ülkelerde kullanılmakta olan para birimlerinin farklılık gösterdiği bilinmektedir. Ancak her ülkenin kendine özgü bir para birimi bulunabileceği için her birinin bilinmesi mümkün olmayabilir. Gürcistan para birimini merak ediyor ve öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Gürcistan para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü nedir? Gürcistan para birimi ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

Gürcistan Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

 Her ülkede kullanılmakta olan para biriminin değişiklik gösterebileceğini söylemek de mümkün olmaktadır. Gürcistan para birimi ise Gürcistan Larisi olarak ifade edilebilmektedir. 

Haberin Devamı

 Gürcistan Para Birimi Nedir?

 Gürcistan da kullanılmakta olan para birimi Gürcistan Larisi olarak bilinmektedir. Lari, Gürcistan'ın resmi para birimi olarak ifade edilebilmektedir. Aynı zamanda Lari kelimesinin Gürcüce hazine ve mülkiyet anlamalarına geldiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır. Para birimi kodu ise GEL olarak ifade edilebilmektedir. Lari banknotları; 1 lari, 2 lari, 5 lari, 10 lari, 20 lari, 50 lari, 100 lari, 200 lari ve 500 lari olmak üzere ifade edilebilir. 

 Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

 Gürcistan para birimi olarak bilinen Gürcistan Larisinin sembolü ise ₾ olarak bilinmektedir. Gürcistan Merkez Bankası tarafından 1995 yılında tedüvüle çıkarılmıştır. Aynı zamanda bu para biriminde 1 lari, 100 tetriye eşit olarak da ifade edilebilmektedir. Tüm Gürcistan Larisi banknotların üzerinde ön yüzünde yedi kollu stilize bir güneş bulunurken arka yüzeyinde ise İngilizce Gürcistan ibaresi yer almaktadır.