EğitimFoam Roller Nedir, Ne İşe Yarar? Foam Roller Nasıl Kullanılır?

Foam Roller Nedir, Ne İşe Yarar? Foam Roller Nasıl Kullanılır?

10.06.2022 - 12:46 | Son Güncellenme:

Foam roller silindir şeklinde bir teçhizat olup kaslara masaj yapacak şekilde dokuya baskı uygulayarak kullanılmaktadır. Diğer adı ile masaj köpüğü veya yuvarlama köpüğü olarak da bilinmektedir. Peki, foam roller nedir, ne işe yarar? Foam roller nasıl kullanılır? Sizlere foam roller hakkında detayları derledik.

Foam Roller Nedir, Ne İşe Yarar Foam Roller Nasıl Kullanılır

 Foam roller spor salonlarının demirbaşı olarak bilinmektedir. Antrenman sırasında çalıştırılan kaslara masaj yaparak gevşeme sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Foam Roller Nedir?

 Foam roller köpük veya benzeri maddelerden yapılan silindir şeklinde bir teçhizattır. Özellikle fitness antrenmanı yapan kişiler için oldukça önemli bir araçtır. Masaj köpüğü veya yuvalama köpüğü olarak bilinen foam roller vücutta oluşan düğümlenme ve gerilmeleri yaptığı masaj ile kolaylıkla açmaktadır.

 Foam Roller Ne İşe Yarar?

 Foam roller kaslara masaj yapacak şekilde dokuları uyararak kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Ayrıca antrenmanlar sonrasında kas ağırları ve krampları foam roller büyük ölçüde azaltmaktadır. Foam roller sporcuların vücut ölçülerine göre farklı boyutlarda tasarlanmıştır. Mikrofasya dokusuna baskı uygulayarak vücudun rahatlamasını ve kas ağrılarını azaltmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı

 Foam Roller Nasıl Kullanılır?

 Foam roller köpük silindiri zemin ve gövde arasında konulmalı veya duvar ile gövde arasına yerleştirilmelidir. Foam roler yerleştirildikten sonra yavaş hareketler ile her seferde aynı yöne ve eşit tempo halinde ileri geri uygulama yapılmalıdır. Bu uygulama kemik üzerine değil yumuşak doku üzerine yapılmalıdır.

 Fakat bu işlem uzun süre yapılmamalıdır. Ortalama 30 saniyelik süre yeterli olmaktadır. Uzun süre tutmak ve çok baskı yapmak dokulara zarar verebilmektedir.