EğitimFizikte G Sembolü Nedir, Neyi Gösterir? Büyük G Ve Küçük G Farkları Nelerdir?

Fizikte G Sembolü Nedir, Neyi Gösterir? Büyük G Ve Küçük G Farkları Nelerdir?

18.02.2022 - 14:48 | Son Güncellenme:

Fizikte birçok farklı sembol bulunmaktadır. Fizikte bulunan sembollerden birisinin de G sembolü olduğunu söylemek mümkündür. G sembolü büyük harfle ve küçük harfle yazılabilmektedir. Fizikte G sembolü nedir, neyi gösterir? Büyük G ve küçük g sembolü ile ilgili tüm detayları derledik.

Fizikte G Sembolü Nedir, Neyi Gösterir Büyük G Ve Küçük G Farkları Nelerdir

Fizikte G sembolü, yer çekimi ivmesinin simgesi olarak ifade edilmektedir. Cisimlere uygulanan yer çekimine bağlı olarak cisimlerin ağırlığı meydana gelmektedir. Oluşan bu çekim ise fizikte G sembolü ile gösterilmektedir. Her gezegenin çekimlere uygulayacağı çekim kuvvetinin de farklı olduğu söylenebilir.

Haberin Devamı

 Fizikte G Sembolü Nedir, Neyi Gösterir?

 Fizikte G sembolü yer çekimi ivmesini gösteren bir simge olarak ifade edilebilir. Fizik dersinde oldukça fazla karşılaşılabilen G sembolünün küçük veya büyük harf ile yazıldığını görmek de mümkün olmaktadır. Fizikte kullanılmakta olan g sembolünün ise yerçekimini ifade ettiğini söylemek mümkündür. Hem büyük g hem de küçük g farklı simgeler olarak kullanılmaktadır. 

 Büyük G ve Küçük G Farkları Nelerdir?

 Fizikte hem büyük g hem de küçük g simgesinin kullanıldığını görmek mümkündür. Fizikte kullanılmakta olan küçük g, yerçekimini ifade etmek için kullanılmaktadır. Ancak g harfinin büyük bir şekilde yazılması durumunda ise sembolün anlamı da farklılık göstermektedir. Büyük g olarak yazıldığı zaman ise ''G'' ağırlık olarak ifade edilebilir. Ağırlık ise bir cisme etki eden yer çekimi kuvveti olarak ifade edilebilir. 

Yazarlar